Rengjøring av stekeovn er ikke en drømmejobb. Men det er ikke til å unngå at stekeovnen blir skitten når man jevnlig lager mat i den. Og dessverre kan det virke som en umulig oppgave å få ovnen ren og pen igjen, særlig i perioder når man lager mye mat.
Men med disse geniale triksene får du stekeovnen skinnende ren igjen.
Rengjøring av stekeovn – rister og stekeplater
Hvis ristene og stekeplatene dine er skittene, kan du enkelt få de skinnende rene igjen med natron.
Ta ut rister og stekeplater fra stekeovnen. Bland et par skjeer natron i en skål med vann. Konsistensen skal være ganske fast, slik at du enkelt kan smøre blandingen utover de overflatene du vil rengjøre.
Når du har smurt på blandingen, vil du se at den blir brun. Dette skyldes at natronet virker med skitten. La blandingen virke i 12 timer. Tørk deretter av med en ren, fuktig klut.
Nå bør ristene og stekeplatene dine være rene og pene igjen og kan settes inn i stekeovnen igjen.
Rengjøring av stekeovn – innsiden
Bruk eddik
Rengjøring av stekeovn omfatter ofte at selve innsiden av stekeovnen er skitten. Hvis den er det kan du helle eddik på en spruteflaske, og spraye på eddik der det sitter skitt.
Sett ovnen på 50 grader og la den stå i 20-30 minutter. Tørk deretter av med en fuktig klut.
Sitron trikset
Hvis du ikke har eller vil bruke eddik kan du bruke sitronsaft:
Varm opp ovnen til 50 grader. Sett en bolle med vann og sitronsaft i ovnen. Etter noen timer kan du enkelt vaske vekk matrester og flekker.