Beskytt deg mot bakteriene – Slik lager du din egen antibac

På grunn av infeksjonsfaren fra utbruddet av koronaviruset, er det ekstra viktig å ha god håndhygiene. Det får du for eksempel ved å desinfisere hendene ofte. Men for øyeblikket er det vanskelig å tak i det flere steder. Derfor får du her en enkel oppskrift på hvordan du lager din helt egen antibac. 

Antibac eller desinfiserende håndsprit har blitt ribbet fra butikkene de siste dagene. Men mens du venter på at butikkhyllene blir fylt opp igjen kan du enkelt lage din egen desinfeksjon og unngå å bli den neste smittede. 

Professor i håndhygene, mikrobiologi og bakterer Miryam Wahram forteller ifølge videnskab.dk til Business Insider Australia, at hvis du skal lage din egen antibac må du sørge for at du brukeralkohol som er høyere en 60 prosent. ellers er effekten ikke kraftig nok til å drepe bakterene du kan bli syk av. 

Hvis du kun bruker alkohol, skader du huden unødvendig og funksjonen er dårlig, siden alkoholen kan fordampe før du får den på hendene. 

Dette trenger du for å lage egen antibac: 

1,5 dl. Isopropanol med 91 prosent alkohol

0,7 dl. Aloe Vera 

Slik gjør du: 

Isopropanol er brannfarlig, så det er viktig å være forsiktig når du går i gang med dette prosjektet. 

Bland ingrediensene sammen utenfor med hansker på. Når du har blandet godt, legger du blandingen i ønsket beholder. Da har du din helt egne hånd desinfeksjon klar til alle situasjoner der det ikke er en håndvask i nærheten. 

Selv om antibac kan takle mye av jobben når det kommer til håndhygiene, er det å vaske hendene ofte å foretrekke. Bruk derfor ikke antibac som erstatning for å vaske hendene. 

 

Kilde: Videnskab.dk