9 trinn: Slik blir badet skinnende rent på rekordtid

Helst vil vi gjerne slippe å vaske badet og spesielt på do. Rengjøring av badet kan være utmattende, men bare rolig! Vi har funnet en guide til hvordan du lett får et skinnende rent bad!  

1. Rydd overflatene på badet

Start med å fjerne alle toalettsaker fra overflatene på badet og kast brukte håndklær direkte inn i vaskemaskinen. Bruk muligheten til å få renset opp i toalettsakene og pakk unødvendige ting vekk.

2. Forbehandle vask, badekar og fliser

Spray håndvasken, badekaret og flisene med en universal desinfeksjons rens. Spray også utsiden av toalettet, brettet, overflaten og undersiden av toalettsetet, kanten av skåla samt veggen bak toalettet. La rensen trekke inn i 5-10 minutter før du tørker av med en klut.

3. Start med den øverste delen av badet

Start med å tørke støv øverst, på vinduskarmer, skap og lamper. Deretter vasker du speil med glassrens og en mikrofiberklut i en s-formet bevegelse fra topp til bunn.

4. Fortsett til den midterste og nederste delen av rommet

Bruk en lett fuktet mikrofiberklut med desinfiserende middel til å tørke av håndkleholdere, vinduskarmer, papirholder og fotlister. Jobb deg rundt i rommet som en sirkel, slik at du kommer godt rundt og husker det hele.

5. Vask badets overflater

Spray alle overflater med desinfiserende rens og tørk av med en mikrofiberklut. Etterpå tørker du alle elementer som normalt står på overflatene, som for eksempel såpedispenser og sett det tilbake på rett plass.

6. Skrubb vasken og tøm søppelbøtte

Gå i gang med å skrubbe vasken og spesielt ved avløpet. Bruk eventuelt en rens mot skitt  og la den trekke et par minutter. Skyll vasken og tørk kranen med en ren klut. Husk å tømme søppelbøtten og tørk eventuelt med klut på utsiden.

7. Rengjør toalettet innvendig

Bruk etterfølgende en toalettrens for å gjøre innsiden av toalettskålen ren. Det er viktig at du husker å tørke bort den desinfiserende spray før du bruker toalettrens, siden de to midlene i kombinasjon kan utvikle giftgasser som kan være farlige. Skrubb grundig med toalettbørsten og skyll ut.  Lukk toalettbrettet over dobørsten slik at den står i spenn. La børsten dryppe fra seg før du setter den tilbake i holderen.

8. Tørk pre-behandle vegger

Etter at du har vasket toalettet, fortsetter du med veggene. Tørk de pre-behandlede veggene rundt toalettet med litt kjøkkenpapir. Bruk etterfølgende en skurepute til å rense veggene i dusjen og i badekaret. Skyll rent med vann.

9. Støvsug og vask badegulvet

Avslutt vaskingen av badet med støvsuging og vasking av gulvet. Start lengst vekk fra døren og jobb deg gjennom rommet. På de stedene som mobben ikke når til må du ned på kne og vaske det med en mikrofiberklut.