9 geniale kjerringråd til hjemmet

Vi har samlet 9 uunngåelige kjerringråd som kan gjøre hverdagen din mye lettere!

kvinne som slapper av

Det er ikke vits å vente, her har vi 9 kjerringråd du må kunne!

1. Gjør stikkontakter skinnende rene

Svarte merker på stikkontakter ser ikke pent ut, og vil ofte ikke gå av kun med en klut. Da burde du prøve ut å fjerne det med et viskelær!

2. Hold skjermer fri fra støv – lenge!

støvete tv
Foto: Getty Images

Datamaskiner, mobiltelefoner og flatskjermer har en tendens til å bli støvete i løpet av null komma niks. Du kan minske mengden støv ved å prøve et kjerringråd om å vaske skjermene med lunkent vann som er tilsatt eddik.

3. Gjør kobberet rent

Når kobberet blir trist å se på, kan du friske det opp ved å pusse det med ketchup. La det virke i 10 minutter før du skyller det av med rent vann. Enkelt som bare det!

4. Hold bade- og dusjforhenget rent og pent

Hvis du tørker forhenget ditt med ca 5 dl vann og ¼ dl eddik én gang i kvartalet, så holdes det rent og pent lenge!

5. Eddik kan brukes til mange ting

Eddik kan brukes til mange flere ting enn du først kanskje er klar over. Det er det ultimate kjerringråd når det kommer til alt av rengjøring! Du kan for eksempel bruke eddik istedenfor tøymykner. Du kan eventuelt blande det med eteriske oljer med herlige dufter.

Eddik er også fantastisk når du skal fjerne kalk på badet. La det sitte i noen minutter før du skrubber det av igjen. Du kan faktisk bruke eddik istedenfor å bruke masse penger på dyre rengjøringsmidler. Bland det med litt vann og bruk det på alle vaskbare overflater.

6. Lavendelpose i klesskapet holder møllen borte

lavendelposer
Foto: Getty Images

Om du legger en liten pose med lavendel i klesskapet, holder du møll borte – og får samtidig klærne til å lukte fantastisk. Du kan selv plukke lavendel ute, ellers kan du kjøpe dem tørket.

7. Cola kan også brukes som kalkfjerner

Hell halvannen liter cola i toalettet og la det virke over natten. Dagen etter vil kalkrester lett kunne fjernes med en børste. Du kan finne flere kjerringråd om cola ved å trykke på den grønne boksen.

8. Rens kjøkkenvasken med kokosolje

Kokosolje lukter fantastisk, men den har også en desinfiserende effekt. Derfor kan du med fordel vaske kjøkkenvasken med oljen.

9. La klærne henge på badet mens du dusjer

Om du lar klærne dine henge på badet mens du dusjer, og gjerne litt etter, fungerer det som en slags steamer som retter ut eventuelle folder i klærne raskt og enkelt. Et ekte kjerringråd!