7 smarte ting du kan bruke kattesand til

Tørke blomster? Fjerne røyklukt? Kjøre ut bilen? Kattesand kan brukes til så mangt! 

1. Fjern vond lukt fra sko

Du kan fjerne vond lukt fra sko ved hjelp av kattesand. Finn fram et par nylonstrømper og fyll de med litt kattesand. Lag en knute på strømpene og legg dem i de illeluktende skoene. La de ligge over natten, så forsvinner fukt og vond lukt. 

2. Oppbevaring av utstyr

Når du setter bort telt og annet utendørsutstyr for vinteren, kan du bruke kattesand for å unngå mugg og mugglukt. Fyll en gammel (men ren) sokk med kattesand og knyt den igjen. Legg sokken sammen med utstyret du har ryddet bort, så vil den suge opp fukt og absorbere vond lukt. Trikset kan også brukes på kofferter, jakker, skibukser og annet som settes bort for sesongen.

3. Få fast grunn under dekkene 

Hvis bilen kjører seg fast i snø eller står fast på is, kan kattesand være redningen. Sanden kan hjelpe bilen å få «fotfeste» igjen, hvis du strør litt foran og bak dekkene.

4. Mot skadedyr

Skadedyr som mus og rotter skyr kattesand på grunn av sandens lukt og konsistens, og dette kan du bruke til din fordel. Hvis du finner et musehi, kan det hjelpe å legge kattesand i hiet – dette fjerner også vond lukt. Du kan også strø sanden langs veggene.

5. Tørking av blomster

Ved tørking av blomster, er kattesanden en god hjelper. Du trenger en lufttett beholder som kan romme platene uten at du trenger å kutte de. Start med å fylle i et lag med kattesand (2-3 cm) og legg blomstene oppi. Dekk dem med et lag kattesand og forsegl beholderen. 

Oppbevar beholderen et mørkt og tørt sted. Se på blomstene etter 3-5 dager. Prosessen kan ta 7-10 dager – det avhenger av hvilke typer blomster du har valgt.

6. Fjerne lukt fra søppelbøtta

Ha litt kattesand i bunnen av søppelbøtta for å redusere vond lukt. Kattesanden fanger også opp fuktighet. 

 

7. Utendørs askebeger

Askebeger som står ute, er ofte fyllt med sand eller grus. Også her kommer kattesanden til nytte – den bidrar til å dempe røyklukt. 


Kilde: Petslady.com