7 smarte ting du kan bruke oppvasktabletter til

Oppvasktabletter kan brukes til mer enn bare oppvaskmaskinen. Den lille klumpen kan gjøre underverker for både toalett og søppelbøtte. 

oppvask

1. Fjerner barnestreker fra gulv og vegger

Ved å blande en oppvasktablett med 3,5 liter varmt vann, får du en blanding som lett fjerner podens kunstneriske utfoldelser. Bare bruk en svamp, og vask vekk. 

2. Renser badekaret

Badekaret eller jacuzzien blir skinnende ren hvis du blander en oppvasktablett i et kar fylt med varmt vann. Har du boblebad, kan du skru på boblene for å la dem gjøre mesteparten av jobben. I et vanlig badekar må du hjelpe til med å skrubbe litt med en svamp langs sidene og bunnen.

3. Gjør toalettet skinnende rent

Plasser en oppvasktablett i toalettskålen og la den løse seg opp. Når den er ferdig oppløst tar du på gummihansker og skrubber i vei. Resultatet er en nesten ny do! 

4. Rengjør søppelbøtta

Hvis du vil ha en luktfri og ren søppelbøtte, kan du gjette hva du bør gjør? Ganske riktig: Legg en oppvasktablett ned i bøtta og fyll med vann. La den oppløses, og vent i 30 minutter. Hell ut. Ferdig! 

5. Gjør hagemøblene helt rene

Hvis hagemøblene har stått ute for lenge, trenger de mest sannsynlig en god rengjøring. La en oppvasktablett oppløse i en bøtte med varmt vann, så har du den perfekte blandingen til å fjerne skitt og pollen fra utemøblene. 

6. Vasker oppkjørselen

Det trengs jo faktisk noen ganger. For eksempel hvis du har fått oljeflekker fra bilen, som er vanskelig å fjerne. Da lager du bare en tykk blanding av oppvasktabletter og vann, skrubber på flekkene og spyler med hageslangen. Ny oppkjørsel! 

7. Får langpannen skikkelig ren

Matrester som har brent seg fast i langpannen kan være en utfordring. La oppvasktabletten hjelpe deg! Fyll langpannen med varmt vann og tilsett en tablett. La det godgjøre seg over natten. Neste dag vil skitten ha løsnet, og rengjøringen går som en lek. 

Kilde: Wondermomwannabe

Lyst på flere tips og triks til hjem og hage? Meld deg på vårt nyhetsbrev her!