5 ting du kan vaske med klorin

Klorin kan gjøre huset ditt skinnende og rent på flere måter. 

1. Rengjør et skittent dusjforheng

Har du et dusjforheng som er skittent og ekkelt? Ikke kast det, men prøv heller å vaske det i klorin. Før du setter i gang må du være klar over er at klorin har en blekende effekt på farger og mønster. 

Det gjør du på følgende måte: Legg dusjforhenget i en løsning av 1 dl klorin per 10 liter lunkent vann. La det ligge i løsningen i 15 minutters tid. Deretter skal du skylle forhenget i rent vann. 

2. Fjern svartmugg

På veggen bak radiatorer, taket i dusjen, fliser på badet og andre fuktige steder kan det dukke opp svartmugg. Dette kan du effektiv fjerne med klorin. 

Blant 1 dl klorin med 5 liter vann og vask over områdene med svartmugg. Klorinen tar knekken på svartmugget og rengjør overflaten. 

3. Rens sure kjøkkenkluter

Kjøkkenkluter kan stinke ganske ille, men de kan bli rene og luktfrie igjen med klorin. Det er bare å fylle oppvaskkummen med vann og tilsette 1 dl klorin, og la dem ligge der en halvtimes tid før du slipper ut vannet. 

Når du først er i gang, kan du også gni over kummen så blir den ren også. 

4. Desinfiser bad og toalett

Klorin har en desinfiserende effekt og er perfekt til å drepe bakterier, virus og sopp. Derfor er den ideel når du vil fjerne avleiringer og bakterier.

Særlig i barnefamilier, hvor omgangssyke og annet stadig følger med barna fra barnehagen, er det viktig å fjerne virus og bakterier fra toalettseter, vasker og badekar.

På overflater kan du dosere 1 dl klorin per liter vann. I toalettskåla kan du bruke utfortynnet klorin. 

5. Fjern vond lukt fra søppelbøtta

Fyll søppelbøtta med vann og tilsett 1-2 dl klorin. Etter en halvtimes tid kan du tømme ut løsningen. Skyll deretter med rent vann og la den tørke. 

Kilde: Plusstid.no