5 ting du kan bruke håndsprit til

De fleste av oss bruker selvfølgelig håndsprit på hendene, men visste du at håndsprit kan brukes til en rekke andre smarte ting?

Håndsprit er en effektiv bakteriedreper – særlig i tider hvor influensaen herjer. Men håndsprit kan også være nyttig i andre situasjoner. Vi har funnet fram til fem steder i hjemmet hvor du kan bruke håndsprit:

1. Rengjøring av tastatur og mus

De fleste av oss tilbringer mye tid foran PCen, både på jobb og hjemme, men når rengjorde du tastaturet og musen sist? De er skikkelige bakteriebomber! Ta en klut og fukt den i litt håndsprit og tørk over tastatur og mus. Dette bør gjøres med jevne mellomrom – men vær forsiktig med mengden sprit.

Test deg selv: Er du en slask til å vaske?

2. Fjern tusjmerker og farge

Har barna dine tegnet utenfor eller gjennom papiret, slik at bordet har fått tusjmerker? Håndspriten kan hjelpe! Med litt sprit på en klut kan du enkelt viske vekk merkene. Vi anbefaler ikke å gjøre dette hvis bordet er av tre.

3. Rengjør fjernkontrollen

Visste du at fjernkontrollen er en skikkelig bakteriebombe? Under knappene gjemmer det seg store mengder bakterier og disse bør fjernes. Fjernkontrollen kan være vanskelig å få ren, men tørker du av den med en klut med håndsprit, så får du fjernet det verste.

Les også: Derfor bør du bruke nalen i dusjen

4. Tørk av lysbrytere og stikkontakter

De fleste av oss tar i løpet av dagen på lysbrytere i hjemmet og her etterlater det seg bakterier. En effektiv måte å rengjøre lysbrytere er å tørke over dem med en fille med håndsprit. Gjør gjerne dette en gang i uka.

Les også: 8 ting du kan bruke en klesrulle til

5. Fjern bakterier fra vasker og kraner på badet

Bakterier lever godt i våte og fuktige miljøer, slik som vasken på badet eller kranen. Og selv om du rengjør vasken og kranen ofte, bør du gi dem en omgang med våtserviett eller klut med håndsprit. Spriten vil drepe de verste bakterier som du ellers ville blitt eksponert for.