4 tips til vinduspuss på vinteren

Å vaske vinduer på vinteren er ofte kaldt og kronglete. Men her får du 4 tips som jobben lettere.

Vinduer tar ikke hensyn til temperaturen ute, og blir skitne uansett om det er varmt eller kaldt. Men på vinteren kan det være utfordrende å få vasket vinduene skikkelig. Hvis det er minsugrader kan vaskevannet fryse til is, og vinduene bli seende stygge ut.

Derfor er det lurt å forberede seg når du skal pusse vinduer på vinteren, så du slipper unødvendig tidsbruk, frysing eller knot med vasken når du først er i gang. Og her får du fire gode råd for å få til nettopp dette.

1. Velg en solskinnsdag

Du gjør deg selv en tjeneste hvis du velger å legge vindusvasken til en solskinnsdag. Solstrålene vil nemlig gi varme til vinduene selvom det er minusgrader, og dermed forsinke eller forhindre at såpevannet fryser til is.

2. Varmt vann og rødsprit

Når det gjelder vaskemiddel, kan det være verdt et forsøk å blande sin egen vindusvask bestående av såpe og rødsprit.

Man tager litt varmt vann, en dæsj klar eddik og litt vaskemiddel i en bøtte, og skvetter i litt rødsprit til slutt. Blandingen vil med dette ikke fryse på ruten mens du vasker.

Vasker du vinduene på vinteren gjelder det å ikke la la vannet fryse til is (Foto: Getty Images)

3. Vær rask og effektiv

Hvis det er veldig kaldt ute, rundt tosifret antall kuldegrader eller kaldere, bør du gå for å gjøre unna vasken raskt og effektivt.

Vask ett og ett vindu av gangen, og bruk en nal til tørke av såpeblandingen raskt etter at du har hatt det på vinduet. På denne måten unngår du at at såpevannet blir liggende lenge og fryser før du skal tørke det av.

4. Tørk vinduene helt

Sist men ikke minst gjelder det å tørke vinduene helt av for vann før du avslutter jobben. Ha derfor en tørr, ren, lofri klut klut klar, og tørk grundig over før du lukker vinduene og går inn i varmen.

Kilde: Bolius.dk
Meld deg på Vi i Villas nyhetsbrev her!