12 enkle vaner som folk med rene hjem har

Drømmer du også om et hjem som alltid er rent og ryddig? Her er 12 gode vaner som du enkelt kan gjøre til dine egne - uten at det krever storrengjøring hver uke.

1. Re opp sengen hver dag

Bruk 2 minutter på å re opp sengen hver dag, så blir soverommet mye hyggeligere.

2. Bruk støvsugeren

Hvis du har barn eller kjæledyr, så skal det ikke mye til før hele hjemmet støver ned. Når støvsugeren likevel skal ut av skapet, kan den enkelt og raskt brukes til å gi hele huset en runde.

Og med hele huset mener vi alt. Bruk det mye møbelmunnstykket og støvsug alt fra nattbordet til gardiner, lamper, speil, vinduskarmer og annet.

3. Tøm oppvaskmaskinen om morgenen

Det tar ikke særlig lang tid, så bruk noen få minutter på å rydde ut av oppvaskmaskinen når du står opp. 

Det belønner seg ved at det er en ting mindre som skal ordnes når du kommer hjem fra jobb. Og så blir mye hyggeligere å sette i gang med middagen. 

4. Finn en bestemt vaskedag

Alt etter hvor mange barn som finnes i huset, kan det være nødvendig å vaske klær hver dag. Men en husstand med få personer, kan med fordel ha en eller flere faste vaskedager.

På den måten vet hele husstanden når skittentøyet skal ligge i skittentøyskurven.

5. Rydd i kjøleskapet

Det er ikke snakk om storrengjøring av kjøleskapet, men før du stikker på butikken bør du ta en titt i kjøleskapet for å se som det er noe du har glemt å få med på handlelisten.

Og når du først har åpnet kjøleskapet, er det fort gjort å fjerne varer som er utgått på dato eller tørke opp søl. 

6. Bruk kurver

Kurver er genialt til å organisere tingene dine. Sett en kurv ved de mest trafikkerte dørene, så unngår du en masse ting som ligger og flyter.

Det kan for eksempel være praktisk å ha en kurv stående ved inngangsdøren for å samle opp tøfler, vanter og halstørkler, eller trappen til ting som skal transporteres opp og ned. 

7. Ikke utsett ting

Har du fått en pakke? Tøm den med en gang og kast embalasjen. 

8. Rengjør kjøkkenet mens du lager mat

Utnytt tiden og gjør flere ting på en gang. Bruk tiden mens kyllingen eller lasagnen står i ovnen til å vaske skjærebrett, kniver og annet kjøkkenutstyr. Sett også ingredienser tilbake på sin plass, så er kjøkkenet nesten ferdig ryddet når maten er klar. 

9. Rydd før sengetid

Legg sammen teppet sofaen, samle opp sko og lignende,  og legg skitne klær i skittentøyskurven før legger deg. Så våkner du opp til et ryddigere hjem. 

10. Planlegg fremover

Folk som er ryddige og gode på å organisere deler ofte handlelister og lignende med andre personer i husstanden via mobilen. På den måten kan man enkelt legge til ting raskt og enkelt. Tar du for eksempel i bruk siste rull med toalsettpapir, så legg dette til på den delte handlelisten.

11. Pakk matpakken på forhånd

Smør matpakken dagen før, så får du et forsprang neste dag. 

12. Fokuser på ett rom av gangen

Velg deg ut et rom eller område hver andre uke som trenger en mer omfattende rengjøring. Rengjør og støvsug alt inkludert lister, dører og gardiner. Puss vinduene og rydd unna småting. Hvis du fokuserer på ett rom av gangen, blir jobben mer overkommelig og ofte mer effektiv.