10 geniale rengjøringstips

Her er ti hacks, tips og triks som gjør livet og hverdagen enklere.   

Vi har tipsene til deg, enten du vil ha glatte skjorter, skinnende frisk oppvaskmaskin eller åpne avløpet. 

1. Isbiter i tørketrommelen

Å stryke skjorter er kjedelig, men det er jo ikke noe gøy med krøllete skjorter heller. En måte å unngå denne problematikken på, er å putte en isbit eller to i tørketrommelen sammen med skjortene. Her kan du se en video av hvordan det funker. 

2. Skinnende rene blomstervaser

Blomster i klare blomstervaser er like vakkert som det er klassisk, men bare hvis blomstervasene er rene og pene. Det kan være en utfordring, men med denne superoppskriften med eddik, natron og vann er du på trygg grunn.  

3. Rens avløpet med eggeskall

Med bare noen få knuste eggeskal, skal du se at det blir fart på avløpet igjen. Du må bare knuse skallene i såpass små biter at du får dem nedi sluket. Og her er seks andre smarte ting du kan bruke eggeskall til!

4. Vask mikrobølgeovnen med sitroner

Mikrobølgeovner er fantastisk enkle i hverdagen – og kan være fantastisk vanskelige å rengjøre. Men med en liten bolle vann og en halv sitron, skal du se at ting løser seg. Bokstavelig talt.   

5. Vanlije i støvsugeren 

Selv et gullende rent hjem kan ha godt av litt godlukt. Og det kan du tilføre med en dæsj vaniljesukker i støvsugeren. Vi prøvde selv og var strålende fornøyd med resultatet. 

6. Frisk opp madrassen med natron

Natron er et vidundermiddel som absorberer smuss, fukt og vond lukt. Dermed er det et velegnet middel å bruke til rengjøring av madrassen. Her ser du fremgangsmåten! 

7. Fjern klistremerker med en hårtørker

Hvis du sliter med å fjerne gjenstridige klistremerker, kan du prøve å bruke en hårføner. Blås på klistremerke fra ca 5 cm avstand, så skal du se limet slippet taket. Mer om metoden samt tre andre smarte klistremerkefjerningstips finner du her. 

8. Pussing av sølv og edle metaller

Det blir ikke skikkelig schwung på middagsselskapet uten blankt bestikk. Og tipsene du trenger til pussejobben finner du her (Obs, dansk tekst).    

9. Fjern kattehår fra sofaen

Vi elsker kjæledyrene våre, men mange av oss syntes det er litt trøblete med haugene med pels som ligger igjen etter dem. Men med nal, gummihansker eller klesruller, skal du se at hjemmet blir pelsfritt som bare det!

10. Den beste måten å vaske krystallglass på

Krystallglass er flotte å se på, føles fornemme å drikke av, men vanskelige å holde rene. Men med denne vidunderoppskriften blir krystallglassene dine bli så gode som nye.   

Vil du ha flere smarte tips og triks? Abonner på vårt nyhetsbrev!