Rengjøring og inneklima

Gode ​​råd for rengjøring

Hvis du vil være en ekte rengjøringsekspert, så er det mange ting du skal vite om forskjellige rengjøringsområder. Du må blant annet vite hvordan du vasker vinduene dine riktig for å unngå striper. Det kan også være du gjerne vil vite hvordan du rengjør sofaen med en damprenser eller hvordan du fjerner stearinrester.

Les mer

De største rengjøringsfeilene

Mange mennesker har en tendens til å gjøre en rekke store rengjøringsfeil. Vi har samlet flere artikler her med forskjellige rengjøringsfeil som du helst bør prøve å unngå.

Ha kontroll på klesvasken

Når det gjelder klesvask er det viktig at det gjøres riktig. Ellers kan du fort risikere at du står med en rosa skjorte som en gang var hvit, eller en stor deilig ullgenser som nå passer til en 6-åring. Vi har alle de beste vasketipsene slik at du kan unngå dumme feil når du vasker klær.

Slik blir de hvite klærne dine hvite igjen

Synes du ikke klærne er like hvite som de en gang var? Fortvil ikke, for det finnes en løsning på problemet. For det første er det ikke rart om de hvite klærne får merkelige misfarginger. Vi har skrevet om forskjellige måter du kan få de hvite klærne dine, hvite igjen.

Rengjøring av bad

Rengjøring av badet kan være en tidkrevende affære, men til gjengjeld er det en fornøyelse i etterkant når inventar, speil og diverse armaturer er skinnende rene.

Har du også misfargede fuger i flisene på badet, eller bare skitne fliser? Her får du de beste tipsene til hvordan du holder fugene pene og hvordan du kan rengjøre flisene.

Rengjøring av kjøkkenet

I mange hjem er kjøkkenet blitt hjemmets hjerte, som brukes til både matlaging, samvær, lek og moro med familien. Et kjøkken som brukes ofte blir også skittent, så det krever grundig rengjøring. Her får du de beste tipsene for rengjøring av kjøkkenet samt kjøkkenapparatene.

Rengjøring av oppvaskmaskin, kjøleskap, fryser, komfyr, vifte og andre hvitevarer på kjøkkenet

 

Derfor knirker og knaker det i huset
peis

Derfor knirker og knaker det i huset

Etter en lang vinter med mye vedfyring, er det nå høysesong for knirking i norske hjem. Tørrere luft betyr at gulvene nå sprekker opp og knirker, og trepanelet på veggen ser annerledes ut. Skinnmøbler tørker, grønne planter dør, og vi mennesker kan føle på ubehag.

Vi sorterer metallemballasje feil
metallform

Vi sorterer metallemballasje feil

Nordmenn flest er gode til å kildesortere, men plukkanalyser får returselskapene til å stusse. Det er spesielt to typer metallemballasje som for ofte ender i restavfallet i stedet for å bli kildesortert.

9 ting du ikke visste at mikrobølgeovnen din kunne
mikrobølgeovn hender

9 ting du ikke visste at mikrobølgeovnen din kunne

Her er 9 geniale triks til hvordan du kan få mest mulig ut av mikrobølgeovnen din. Visste du for eksempel at den kan vaske sokkene dine, rengjøre seg selv eller at den kan lage tørkede urter ut av de ferske urtene dine?