Oppbevaring som gjør livet enklere

Lei av å leve å kaos? Velg oppbevaringsløsninger som gjør hverdagen oversiktlig og grei.

Våren er tiden for nye begynnelser. Ute spirer og gror det, og det kan iblant virke som det samme skjer inne. For når vinterens mørke har lettet, oppdager man plutselig at det flyter av ting og tang i huset.

Det er bare å innse det – det er på tide med ikke bare en vårrengjøring, men en vårorganisering! Ta kontroll over kaoset og skaff deg noen smarte oppbevaringsløsninger som hjelper deg å holde styr på hverdagen.

Hold orden: Gjem bort smårotet i fargerike esker. Dette settet er fra Ikea.

Hold orden på hageredskapene
Aprilsola varmer og minner om at det ikke er lenge før det er hagetid igjen. Benytt denne perioden hvor hagearbeidet ennå ikke krever så mye av deg og legg grunnlaget for god orden i hageredskapene her og nå.

Et hendig oppbevaringssystem i garasjen gjør at du både finner redskapen du trenger uten å behøve lete og du vet hvor ting skal legges på plass etter bruk, slik at du dermed slipper å rote. Et slikt system bør ha plass til å henge både større redskaper som kost og greip og mindre saker som saks og små håndholdte kultivatorer. Du bør også ha rikelig med hyller hvor du kan sette fra deg vannkanner, krukker og støvler, men også små oppbevaringsskuffer til småsaker som frøposer, hyssingnøster og lignende.

Skjult bak en skyvedør
Skyvedører er ikke utelukkende for garderober. Du kan like gjerne bruke skyvedører på kjøkkenet for å gjemme bort melposer og kjøkkenmaskiner. Eller hvorfor ikke sette opp skyvedører langs den ene veggen i stua og plasser TV-en og andre forstyrrende elementer i skapet? En skyvedør er ganske enkelt en elegant måte å gjemme bort husets rot på.

Gjem unna lekene

For småbarnsforeldre kan barns leketøy være en kilde til frustrasjon når kvelden kommer og stua flyter over av leker. Gir du lekene et fast hjem i stua går det mye fortere å rydde opp enn om alt skal bæres inn på barnas soverom når dagen er omme.

En romslig flettet kurv er både pen å se på og enkel å bære med seg rundt i stua. Putt leke i kurven og sett en pen pyntepute på toppen eller dander et koselig pledd over, og vips! så er lekene gjemt bort. Ideen er hentet fra bloggen Fru Fly, hvor du også finner en rekke andre snedige ideer for oppbevaring av saker og ting.

Fra stygt til vakkert
Kurver og esker er også fine oppbevaringsplasser for andre løse ting. Mindre pene baderomsting kan plasseres i en dekorativ boks. På denne måten er de lett tilgjengelig, men uten at det skjemmer helhetsinntrykket på badet.

Har du kjæledyr, kan emaljetønner være er fin måte å oppbevare katte- eller hundematen på. De er romslige og lufttette, men uten den glorete innpakningen som fôret kommer i. Det samme gjelder for vaskepulver.