Bokhyller som er kreative og morsomme

Bokhyller behøver ikke være firkantet og vannrette. Det er lov å leke seg med form og uttrykk.

Kreative og morsomme bokhyller

I mange hjem er bokhyller ensbetydende med bokhyllesystemet Billy fra IKEA. Slik behøver det ikke være.

Bokhyller kan være morsomme, kreative og gjenspeile din egen personlighet. Det gjelder bare å tenke i litt mer ukonvensjonell retning.

Gjenbruk og nytenkning
Da NRK kåret Norges fineste bokhylle tidligere i år, fikk de også inn bilder av mange kreative bokhyller.

Med forkjærlighet for gjenbruk og en evne til å tenke nytt, har mange av av innsenderne tatt i bruk ulike gjenstander for forvandlet dem til bokhyller. Alt fra brødkurver til eplekasser til arkivskuffer har fått nytt liv som bokhyller. Du kan se bilder av de kreative bokhyllene hos NRK.

Når bøkene blir møbler

Noen kreative lesehester har så mange bøker at de har valgt å bruke bøkene selv til å skape møbler. En enkel måte å gjøre dette på er å bruke bøker som bord.

Bruk for eksempel flere jevne stabler med bøker som base til et bord, og legg et sikkerhetsglass over som bordflate. På denne måten blir bokomslagene en del av borddesignet og du kan vise frem noen av favorittene dine eller velge å promotere vøker du vet vil skape debatt rundt bordet. Pass bare på at du velger deg ut bøker du vet du ikke kommer til å ha bruk for med det aller første.

Svevende bøker
Men du trenger ikke være avhengig av egen kreativitet for å få spennende eller morsomme bokhyller. I nettbutikken Kinu.no kan du for eksempel på denne nette bokhyllen som gir illusjonen av at bøkene svever på veggen.

Bøker som svevende bokhylle

Denne bokhyllen egner seg ikke for hele samlingen, men kan være fin å ha på utvalgte steder i huset. Dette kan for eksempel være ved nattbordet i soverommet eller kanskje på kjøkkenet til kokebøkene.

Lek med linjene
En annen variant av minibokhylla er EKG fra Bolia. Formen er inspirert av elektrokardiogram (eller EKG), som er registrering av hjertets elektriske aktivitet.

Bokhylle som elektrokardiogram

Har du behov for plass til flere bøker, kan bokhyllen Nova, også denne fra Bolia, være et morsomt alternativ til de tradisjonelle bohyllene. Den bryter radikalt med ideen om at bokhyller må ha vannrette hyller, og leker elegant med linjeføringen.

Flere ideer til smarte bokhyller finner du i artikkelen Snekkerens selvlagde bokhyller