8 ting du ikke skal legge til oppbevaring på loftet

For mange av oss er det fristende å legge bort ting vi ikke trenger akkurat nå på loftet. Men vær forsiktig da mange av disse tingene kan bli skadet av temperatur, skadedyr og fuktighet. Her er listen over ting du ikke bør oppbevare på loftet.

loftsrom

Vær varsom når du legger ting til oppbevaring på loftet! Her er 8 ting du nok heller bør oppbevare andre steder;

1. Oppbevaring av møbler og innredning i naturmaterialer

Tre og stoppede møbler hører ikke hjemme på loftet, heller ikke i kjelleren eller garasjen. Tremøbler, tepper og madrasser – ja, selv stoffleker er utsatt for fuktskader og mugg.

2. De fleste former for klær

Veggdyr og møll har en tendens til å finne veien opp på loftet og ned i kjelleren hvor mange oppbevarer yttertøy. I tillegg svinger temperaturen og det er fare for vannskader. Klær bør oppbevares i et skap der temperaturen er jevn, så de bør oppbevares i huset. Skinn og pels trives best i et stabilt og kjølig klima – et klima du ikke finner på loftet.

3. Bøker og dokumenter

Viktige papirer som fødselsattester, pass, skriftlige avtaler og andre viktige dokumenter skal ikke legges i pappesker på loftet. Hvis det ikke er plass til dem i huset, bør de legges i en plastbeholder med tettsittende lokk før de plasseres på loftet. Papirbilder, kunst og bøker hører heller ikke hjemme på loftet. Disse kan lett ta skade av fukt, varme og mugg dersom de havner på loftet.

4. Oppbevaring av matvarer

Hvis mat midlertidig plasseres på loftet, skal den oppbevares i lufttette beholdere. Og for å være helt sikker, bør lett bedervelige matvarer pakkes inn i plast før de legges i beholdere. Det er den beste måten å sikre seg mot insekter og mugg.

5. Elektronikk

Temperaturforskjeller og fukt vil ødelegge elektronikken plassert på loftet.

6. Stearinlys

Ikke oppbevar stearinlys på loftet – du risikerer at de smelter når temperaturen stiger på varme sommerdager.

7. Gass

Har du en gassgrill? Da bør du ikke oppbevare gassflasken eller andre brennbare væsker på loftet.

8. Oppbevaring av julepynt

Lagrer du julepynten på loftet? Da kan du få et sjokk neste gang du tar ned dekorasjonen. Julepynten lages ofte av naturmaterialer som halm og kongler – og mugg trives på slike materialer.