Spennende møbelnyheter

Sofaen Air som er designet av Arild Alnes for Brunstad og stolen Globe Sitting Concept som er formgitt av Peter Opsvik for Moment AB har alt som skal til for å bli to nye designsuksesser.

Da Arild Alnes, som er møbeldesigner MNIL, fikk i oppdrag å designe en ny sofa for Brunstad møbler var målet å utvikle en sofa som gjenspeiler Brunstads kompetanse og egenart som stoppmøbel-leverandør.

På dette vis skulle sofaen og møbelnyheten være med å befeste bedriftens posisjon i det skandinaviske markedet, som en bedrift med en selvstendig profil og identitet.

Sofa for ett nytt årtusen

Sofaens form er lett og luftig med elegante og renskårne linjer. Den minimalistiske stilen gjør at den passer like godt inn i et moderne hjem, som i et selvbevisst kontormiljø.

Møbelnyheten som vises her er trukket i en blå tekstil, og kler utmerket det luftige interiøret som er vist her. For mer informasjon om designeren, se www.alnesdesign.no

Sofaens form er lett og luftig med elegante og renskårne linjer.

Sofaen er produsert for Brunstad AS. Design: Møbeldesigner MNIL Arild Alnes. Foto: Johan Holmqvist. Styling: Åshild Søvik.

Kompakt arbeidsplass

Møbelnyheten Globe bygger på konseptet Garden, som ble lansert for første gang på møbelmessen i København i 1985. Stolen ble fra 1985 og frem til 2005 produsert av Stokke.

Målsettingen med den nye stolen Globe Sitting Concept var å se hvor kompakt en arbeidsplass kan bli når vi tar konsekvensen av moderne informasjonsteknologi. Mange arbeidstakere bruker mindre tid på sin faste arbeidsplass. Ett vesentlig bidrag til å minske miljøbelastningen kan derfor være mindre arealbruk per arbeidsplass.

─ Vi er blitt et sittestillende samfunn med en ganske snever oppfatning av hvordan vi skal plassere våre lemmer når vi sitter. Derfor forsøkte jeg på begynnelsen av 1980-tallet å rive ned det stereotypiske idealet om riktig sittestilling ved å vise til en rekke sitteløsninger der meldingen var viktigere enn bruksfunksjonen, sier Peter Opsvik, møbeldesigner MNIL.

─ Garden var en av disse, og hensikten var å få aksept for at sittemøbelet bør inspirere til en friere kroppsbruk. Vi burde ta mer hensyn til hva kroppssignalene forteller oss og være mindre opptatt av konvensjoner, mener Opsvik.

Laptop-tilpasset

Møbelnyheten Globe er en laptop-tilpasset arbeidsplass, med strømtilgang fra en kule som henger ned fra taket. Arbeidsstasjonen krever mindre plass fordi brukeren sitter høyere, og når enheten ikke er i bruk svinges bordplaten inn og tar ingen ekstra plass.

Roterende kuleformet sete og ryggputer gir støtte for kroppen i mange forskjellige posisjoner og sittevinkler. Støtteflatene er roterende og konvekse, men ikke omsluttede. De inspirerer derfor til bevegelse og en mer dynamisk og aktiv sittestilling.

Fotkulen gir mulighet til fraspark og to fothøyder. De roterende delene fordeler slitasje og gir derfor et langt liv. Dessuten er tekstiltrekkene utskiftbare. Å sitte komfortabelt er å ha mulighet til intuitivt og enkelt å skifte mellom en rekke favorittstillinger.

Globe er en laptop-tilpasset arbeidsplass

Stolen er produsert av Moment AB. Desig: møbeldesigner Peter Opsvik. Foto: Peter Opsvik.

For mer info om Peter Opsvik, se www.opsvik.no

Kilde: Rom og Møbler. NILs årbok 2012.