Sesongens nye trender

Sesongens nyheter innen tekstiler, tepper og lamper gjør underverker når du vil friske opp eller forandre interiøret ditt.

I spisestuen er bordet vakkert dekket med dobbel duk og lekkert servise. Serviset og bestikket fra Kremmer’n harmonerer med duken. Foto: Inger Mette Meling Kostveit.

Når vi nå, etter en lang og deilig ute-sommer, kryper inn i stuene våre, kan det hende vi oppdager at rommet hadde hatt godt av en liten oppfriskning.

Denne høsten bugner interiørbutikkene av lekre puter og pledd i alle farger og stilarter, det finnes noe for enhver smak og enhver lommebok.

Det kan imidlertid ofte være vanskelig å vite hvor du skal begynne eller hva som må til for å få til den etterlengtede fornyelsesprosessen. Derfor har vi spurt interiørkonsulent Hege Wølner om gode interiørråd akkurat nå.

Høstens trendråd fra interiørkonsulenten:

  1. Dagens trend er først og fremst preget av at nesten alt er tilgjengelig. Blant høstens interiørnyheter kan du velge og vrake i stilkopier av det meste bakover i tid, som suppleres med nye spennende formog fargekombinasjoner. Det er virkelig mye å boltre seg i, og det brede utvalget gjør det mulig for deg å dyrke og sette sammen din egen stil. Benytt deg av det, og nyt mulighetene!
  2. Den minimalistiske farge- og interiørtrenden er etter hvert blitt mindre og mindre dominerende. Nå er det lov å kose seg igjen, det skal være mer farge og hjemmekoselige effekter. Selv om vi trendmessig forlater det enkle hvite og går mot en mer fargerik og maksimalistisk tilværelse, så er det ikke helt fritt frem.
  3. Styr unna 80-tallsstilen med én sterk farge i hvert rom. Hold deg til lyse vegger og ta fargene inn som kontraster, for eksempel i form av en vegg i en sterk farge.
  4. La tekstilene være et farge- og mønsterrikt element i rommet. Frodige mønstre og myke materialer er in. Vær gjerne litt raus både på farge- og materialfronten.
  5. Fargene er stort sett varme. Mest etterspurt er de røde fargenyansene, men også grønt og isblått er aktuelle farger. Naturtoner som rødt, oransje, brunt og aubergin gjør underverker i norske høststuer, gjerne med innslag av litt rosa friskhet.
  6. Sett sammen dine egne spennende farge- og materialkombinasjoner, men vær litt disiplinert og forsøk å finne en fellesnevner!
  7. Er man fornøyd med møblene man har, er tekstiler en enkel og ofte kostnadsbesparende måte å friske opp interiøret på.
  8. Gardiner, puter og pledd i friske farger kan bidra til å endre et helt rom. Dersom du ønsker å bytte ut møblene, bør du satse på nøytrale farger og heller bruke alt rundt hvis du ønsker å fargelegge tilværelsen.