Nytt og nyttig fra Vi i Villa 1-2010

Her er Nytt og nyttig fra Vi i Villa 1-2010.

Rund sofa-suksess

Møbelprodusenten Brunstad i Sykkylven var spent før lanseringen av den utradisjonelle sofaen Stream, men modellen har raskt blitt en suksess i hele Skandinavia. Designerne MNIL Helge Taraldsen og A rild A lnes har kombinert elegant, organisk form med romslige sofaputer og myk sittekomfort.Resultatet er en buet sofa som blir stuens midtpunkt og godt kan stå alene med mye rom rundt seg. Leveres i to lengder og mange farger og tekstiler. Priser fra 18.850 kr. for 2-seter og 20.810 kr. for 3-seter.

Mer informasjon:
www.brunstad.no

Kjølerom på mål

Nå kan du bestille kjølerom på mål – Fredrikstad-bedriften Thermocold leverer store og små kjølerom på bestilling. Et godt eksempel er plassen under trappen, det kan bli til et kjølerom for vinsamlere, eller ekstra kjøleskap for lagring av kjøtt og frukt, grønnsaker, blomster osv. Med riktig temperatur blir vinen ikke ødelagt og epler og poteter får lenger holdbarhet.

Kleberstein holder på varmen

Handöl 34T og 35T er to kleberstensovner med godt synlig bål, god varmelagring og en ny og høy, slank form. S iden brennkammeret er plassert såpass høyt, kan du se flammene bedre på avstand – uten at møbler kommer i veien for innsynet. E n annen fordel med høyt plassert brennkammer, er at du kan stå bekvemt når du fyller i ved, tømmer aske eller regulerer effekten. Hvis du velger et varmemagasin i olivinstein, får du en ovn som sprer varmen jevnt i mange timer, omtrent som en kakkelovn. Magasinet består av hele 70 kg olivinsten og det forlenger avkjølingstiden med over 4 timer. At peisovnene er svanemerkede, gjør at du kan fyre med den reneste samvittighet.

Mer informasjon: www.handol.eu og www.varmefag.no

Dancing chicken!

I nettbutikken trend-in fant vi denne enkle innretningen som garanterer en perfekt kyllingmiddag: Dancing Chicken er et stålrør for å lage verdens beste, stekte kylling. Kjøp rå kylling og bruk olje og krydder på utsiden. F yll deretter opp stålrøret med f. eks øl og urter – gjerne hvitløk. S ett kyllingen på stålrøret i varm ovn ca. 150 grader i 1,5 time – og ut kommer den beste og saftigste kylling du noensinne har smakt! Pris kr 259,-.

Mer informasjon: www.trend-in.no

For det lille kjøkkenet

Bosch har lansert en fargerik serie med benkoppvaskmaskiner, ActiveWater Smart, som passer for det lille kjøkkenet, i feriehuset, eller for den stilbevisste med sansen for farger. Med fargene rød, sort, hvit, gul og stål/sølv skal det finnes noe for enhver. I tillegg er alle oppvaskmaskinene i serien «grønne» på innsiden, i form av lavt strøm- og vannforbruk: 48% mindre vannforbruk per kuvert sammenlignet med tidligere modeller – og 17% lavere strømforbruk per oppvask. F lere av modellene har smarte programmer, som halverer oppvasktiden og dermed sørger for en riktig så rask og smidig oppvask. Priser fra kr. 3.790.

Mer informasjon: www.bosch.no

Skreddersøm til kjøkkenet

Fibo-Trespo har stor suksess med sine skreddersydde benkeplater til kjøkken. I løpet av kort tid er omsetningen tredoblet, og nå lages laminatplater med en rekke nye overflater som både leveres i standardmål og skreddersys på millimeteren etter kundens ønske. Ettersom samme produksjonsutstyr brukes til standardplaterne og benkeplatene som leveres på standardmål, er prisene konkurransedyktige. Som en del av S ørlands-bedriftens satsing på kjøkken inngår også Kitchen Board, en videreutvikling av Fibo-Trespos velkjente veggpanel. Med dette produktet vil de aller fleste, uten håndverkerhjelp, kunne fornye veggen mellom benkeplaten og overskapene på kjøkkenet i løpet av en liten ettermiddag.

Kongelige påskeegg

Er du en av de mange som setter pris på de elegante påskeeggene fra Royal Copenhagen,
er det bare å begynne å glede seg. I år utvider Royal Copenhagen kolleksjonen med en ny
dekorativ bonbonnier med lilla primula, et stort gåseegg med rosa tulipaner og nye poetiske
motiver på de populære påskeeggene: rosa primula, lyesblå iris samt grønnfink og  gjerdesmett. Veil. utsalgspris på de små påskeeggene er 189 kroner. Det store gåseegget
koster 379 kroner, den nye lille bonbonnieren koster 449 kroner.

Hos Designer Radiators & Varmesenter i Oslo er radiatorer mye mer enn bare oppvarming.
Ettersom radiatorene er en så synlig del av interiøret i mange hjem, ønsker mange å kombinere design, farger og funksjonalitet innen oppvarmingsløsninger. Derfor tilbys lekre, prisbelønte designprodukter i rustfritt stål og aluminium fra den kjente produsenten A ccuro-
Korle. Produktene kan benytte både vannbåren tilkobling eller elektrisitet.

Mer informasjon:
www.designerradiators.no

Snørydding uten stopp

Lei av at utkasteren tetter seg? Toro har løst problemet. Snøfreserne i Toro Power Max-serien har et patentert system som gjør at du aldri kjører deg fast i snøen. En konstant mengde snø mates gjennom utkastingsrotoren og eventuelt overskudd trykkes ut foran snøfreseren slik at den kan gjenvinnes. Du kan rydde inntil 998 kg snø per minutt og stille kastelengden inntil 14 meter. Med den hendige joysticken styrer du enkelt både kastelengde og -retning. Power Max-modellene er blitt en stor suksess, ikke minst på grunn av høy  driftssikkerhet og overkommelig pris. At den i tillegg har garanti mot at utkasteren
ikke tetter seg, gjør den til et spesielt godt valg.

For mer informasjon: www.hako.no

Behagelig vekking

Å våkne til naturlig lys gir en bra start på dagen. Philips Wake-up Light begynner å lyse opp soverommet en halvtime før du skal våkne. Lyset blir gradvis sterkere og setter dermed i gang kroppens fysiske oppvåkningsprosess. Forskning viser at lyset sender et signal til hjernen, som så begynner å produsere energihormonet cortisol. Ved angitttidspunkt avspilles en selvvalgt lyd som på en behagelig måte vekker deg til en ny dag – full av energi! Med dokkingstasjon for iPod kan du sette favorittmusikken din som oppvåkningssignal.
Når du våkner, er iPoden dessuten fulladet. Hvis du kun ønsker å lade opp iPoden, kan du velge å bli vekket av din favorittkanal på radio, fuglekvitter, jungellyd eller den behagelige lyden av en vindharpe. Pris ca 1099 kr.