Interiørtrendene i høst

Interiørtrendene i høst preges av naturen - mer enn noen gang.

Naturen er den viktigste inspirasjonskilden

Fargene og trendene for den kommende sesongen utrykker behovet for sikkerhet og trygghet. Etter noen turbulente år bak oss er vi, i følge Jacob Søndergård fra Pej gruppen, nå inne i en tid fylt med realisme og et sikkert spill. I et krevende samfunn vil mote, farger, trender og design få et kommersielt og gjenkjennelig fokus.

Naturen til inspirasjon
Naturen er den viktigste inspirasjonskilden til den kommende sesongen, og den har aldri vært så betydningsfull som nå.

– Når man er usikker søker man trygghet i det nære og kjente, nemlig naturen. Og naturen er en stor og utømmelig kilde, forteller trendanalytiker Jacob Søndergård på høstens gave og interiørmesse i Lillestrøm. – Men nå skal det være naturinspirert med et estetisk utgangspunkt og et estetisk filter. Det skal ikke være ubearbeidet som før, men derimot litt mer gjennomtenkt, mer fokus på design, dekor, detaljer og ornamentering. Organiske linjer og avrundede, naturskapte former preger produktene, og det er den nordiske naturen utenfor døren vår som gjelder denne sesongen.

Pej gruppen har delt sesongens trender inn i fire ulike retninger: Forest life, Moderen nature, Delight decor og Nordic cowboy. Der alle trendene vil prege høstens trendbilde.

Forest life: Stilretningen ”Forest life” tar for seg den nordiske skogen, dyrelivet og materialene. Stilen inspireres av alt som finnes i skogen og skaper en romantisk tolkning av naturen. Stilen skal være rustikk, men koselig. Interiøret er hentet fra en typisk hyggelig, nordisk bolig. Kontraster, mønster og materialer spiller en viktig rolle, der naturen virkelige strukturer skal komme frem i en grafisk enkelhet.

Den norske skog og dyr er i fokus

Vakker veggpryd: I temaet Forest life er den norske skog og dyr i fokus. Grønntoner går igjen, og natur og dyremotiver er viktige. Denne tapeten fra Scandinavian surface treffer trenden med sitt elgmotiv og og grønne kulør. Foto: Scandinavian Surface

Dyreprint og motiver av blader, trær, årringer insekter, fjær kamuflasje mønster er gjeldende. Grønn- nyansene dominerer mens blått går litt tilbake. Innspill av lys gult  vil være en accentfargen her, mens materialene går i lyse tresorter, gummi, filt, tweed, strikk, kurv, lær, stein, papir og pels.

Modern nature
I denne retningen ser man naturen i en annerledes vinkel. Her møter storbyen naturen og man ser minimalismen i en ny drakt. Naturens delikate detaljer skal frem på en mer delikat o forfinet måte, ikke like rå og ubehandlet som før. Stilen er mer feminin og har en moderne fortolkning av naturen med en elegant og velbalansert estetikk.

Minimalistisk natur: Disse vasene fra House Doctor er organiske i formspråket, med et minimalistisk uttrykk som passer godt til stilen Modern nature. Hvitt kombinert med gråsvart er viktig i denne trenden og det delikate sommerfugltrykket representerer naturen på en stilfull og enkel måte.
Foto: House Doctor

Temaet er tilpasset tidens moderne livsstil, og utstråler et lett og skulpturelt uttrykk med et snev av luksus og lang holdbarhetstid. Det er en lys og nøytral fargebase som gjelder, med innspill av beige, brune og grå farger i ulike nyanser. Produktene er gjerne ensfarget, kombinert med ulike bløte, abstrakte mønstre med geografiske former som: krystaller, snøfnugg, bobler, kurver og sort/hvitt.

Delight decor:
I Delight decor ser man enda mer dekorasjon og ornamentering. Stilen preges av vintage, blomster, boheme, ballett og botanikk. Det skal være dkor, men likevel ikke overdekorert. Vakre fugler og sommerfugler gir inspirasjon til temaet, emns rødt er den gjeldende fargen. Vi ser naive broderier kombinert med pyntede detaljer som sammen skaper romantikk, skjønnhet og sensualitet.

Frisk fargeklatt: Blomster og botanikk er det som gjelder i denne stilretningen. Utrykket skal gjerne være vintage, med et elegant preg. Rødt og lilla er de gjennomgående fargene, og denne puten fra Au Maison passer representerer trenden godt med både farge,blomster og fugledekor.

Det legges opp til et romantisk skifte i tidsånden uten at det skal bli bonderomantisk. Stilen er sensuell, nesten franskinspirert med ulike rødtoner, lilla, flamingo rosa honninggul og oransje i fokus. Storblomstret print, fugle-og fjær motiver, ornament-mønstre og opphøyd struktur kombineres med silkebånd, glassperler, fløyel, fjær, silke, tyll, porselen og krystall.

Nordic cowboy:
Denne stilen er den som skiller seg mest ut av sesongens trender. Den skal ha litt kant, og være litt annerledes og fornyende. Her får du det beste fra Nordens folklore kombinert med det beste fra den ville vesten. Den sammensatte og eklektiske stilen er inspirert av fortid, nåtid, tradisjon og tilhørighet. Nye sammensetninger av farger og uttrykk gir et nytt og dristig uttrykk som også tar vare på det klassiske og tradisjonelle.

Leken og fargerik: I Nordic cowboy skal uttrykket være leket og det skal være en variert stilblanding. Miks norske tradisjoner med ville vesten og gi interiøret et fargekick. Mønstermiks er helt lov og dette hjortehodet fra Nordal har en leken og fargesprakende tolkning av et tradisjonelt norsk dyr.
Foto: Nordal

Se for deg interiøret i en amerikansk saloon kombinert med tradisjonelle Norske korssting, hekling, strikkemønster og patchwork. Stikkord til denne stilen er: gylne tresorter, strikk, slitasje, ville hester, folklore, indiansk inspirasjon, utvasket print, broderier, rutet flanell og denim. Det er kontrastfylte og fargerike mønster som gjelder, samt kritthvit, lys gul, mørk brun, karamell, koral, rød, petrol blå og denim blå.

Mer informasjon:
www.nordal.eu
www.aumaison.dk
www.housedoctor.dk
www.scandinaviansurface.no