Innred med bambus

Bærekraftig og miljøvennlig design er i tiden som aldri før. Se hvordan det slitesterke og lekre materialet bambus kan innføres i hjemmet.

Klokken er både enkel, moderne og morsom i formspråket og den er skåret direkte ut av stammen.

For mange er muligens bambus ennå et ukjent og nytt materiale. Det har vært på markedet en stund, men det er først de siste årene oppmerksomheten rundt materialet har økt. Flere og flere har fått øynene opp for de gode og bruksvennlige egenskapene til bambus, og særlig med tanke på kvalitet og miljø. De fleste forbinder kanskje bambus med gulv, men det allsidige materialet kan brukes på mange ulike måter.

Gulv
Bambus har tekniske egenskaper som hardhet og stabilitet, og egner seg svært godt som gulv i en bolig eller på en hytte. Det er 50 prosent hardere enn eik og er svært motstandsdyktig mot riper og fukt. Bambus er dessuten en fornybar ressurs, og etter hogst vokser det opp nye skudd av seg selv etter svert kort tid sammenlignet med annet treverk. Bambus avgir også mer oksygen enn en vanlig treskog.

Design
Bambus har blitt svært populært å bruke i design de siste årene, siden det er et godt egnet materiale til å skape bærekraftige produkter. Både møbler og mindre interiørartikler finnes nå på markedet, og det flotte materialet er både estetisk og slitesterkt. Her er en smakebit på noen kreative og dekorative produkter i bambus.

Sammenleggbare bambusstol designet av Christian Desile.

Smart stol: Denne smarte  klappstolen i bambus er kun en tomme tykk når den er klappet sammen. Stolen er designet av Christian Desile og kan henges opp på veggen når den ikke er i bruk. Den er både praktisk, plassbesparende og dekorativ. Når hundre stoler står side om side vil det kun utgjøre 2 meter i lengden.

Settet består av et brett i bambus, og seks koppeskåler, seks porselenskopper og seks teskjeer i børstet stål.

Espresso sett: Som vinner av en designkonkurranse stakk dette lekre espresso settet av bambus av med førsteplassen. Settet består av et brett i bambus, og seks koppeskåler, seks porselenskopper og seks teskjeer i børstet stål. Det kan også bli brukt til forretter eller dessert og kan vaskes i oppvaskmaskinen. Det har allerede rukket å bli en besteselger hos MoMAstore.org  som er en av produktets forhandlere.

Klokken er både enkel, moderne og morsom i formspråket og den er skåret direkte ut av stammen.

Kul klokke: Denne tøffe klokken i bambus er en del av en serie med produkter fra Shak-Shuka til barnerommet. Den er både enkel, moderne og morsom i formspråket og den er skåret direkte ut av stammen. Det beste av alt er at den ikke lager en eneste lyd, og er dermed et perfekt dekorasjonselement for barnerommet.

This coat-stand, with its plant like appearance has smart engineered plastic moulded hanging elements. The elements can be placed freely in hight and direction on the oak stick. The hanging elements are kept in place by the friction between the element, the oak stick and a loose silicon ring. Bamboo is available with one or three sticks.

Kreativt klesstativ: Er du lei av jakker og klær som henger og slenger? Da kan et klesstativ være løsningen for rotet. Dette dekorative klesstativet som heter ”Bambus” ligner en bambusplante på en prikk. Det stilige uttrykket kan friske opp et ellers enkelt interiør, på en stilren måte. De hvite knaggene er i plast og kan plasseres etter eget ønske på stammen.

Denne benken er et godt eksempel på hvordan bambus kan brukes på en enkel måte.

Bambusbenk: Denne benken er et godt eksempel på hvordan bambus kan brukes på en enkel måte. Benken er laget av ubehandlede bambusplanter holdt sammen av aluminiumsrammer. Styrken av flere bambussksudd satt sammen gir den nødvendige støtte til setet. Designeren Gal ben Arav ønsker å jobbe med enkle råvarer og bærekraftige produkter. Benken er 100% resirkulerbar og har et naturlig og tøft uttrykk.

Bærekraftig brett: Rosendahl sitt populære Grand Cru sett kommer nå i bærekraftig og miljøvennlig bambus.

Bærekraftig brett: Rosendahl sitt populære Grand Cru sett kommer nå i bærekraftig og miljøvennlig bambus. Settet er både praktisk og dekorativt, og har et rustikt og organisk uttrykk som passer godt på et moderne kjøkken. Bambus har bakteriehemmende egenskaper og egner seg derfor godt som materiale i kjøkkenprodukter.