Forny Ikea-møblene dine på 1-2-3

Fronter, benkeplater, trekk og knotter til Ikea-møbler har blitt en egen nisje i møbelmarkedet. 

Det er ikke uten grunn at Ikea er en favoritt i mange hjem. Modulsystemene de lager fungerer i de fleste av husets rom, og lar seg tilpasse etter behov og størrelse.

Men selv om du har mange valg når du skal sette sammen sine helt egne møbler på varehuset, kan det være at du får lyst på noe ekstra. Kanskje noe mer unikt. Kanskje en mer eksklusiv overflate. Da er det fint at det finnes en rekke leverandører som har spesialisert seg på nettopp det.

Du kan pimpe opp Metod-kjøkkenet ditt med fronter i bambus. Friske opp en Bestå-kommode med nye bein i messing. Blåse nytt liv i Karlstad-sofaen med et trendy, nytt trekk. Vips har du noe litt mer personlig og unikt!

Bare se på disse eksemplene fra seks forskjellige skandinaviske merker:

Norskdesignet bambus til Ikea

Norske Ask og Eng startet opp i 2016, og har miljø og bærekraft i fokus når de lager sine vakre møbler i bambus. Bambus er et miljøvennlig materiale, som har inntatt interiørverdenen for fullt. Det slitesterke treet har en varm og innbydende overflate, som gjør seg godt sammen med Ikeas enkle, funksjonelle rammeverk.

Bambusfrontene fra Ask og Eng kommer i flere nyanser, her ser du fargen «grain». Foto: Askogeng.no.

Bambus gjør seg også fint på badet. Foto: Askogeng.no.

Fonter i eksklusivt tre

Danske &Shufl startet opp med skreddersydde kjøkkenfronter til ikeaskap i en rekke moderne farger i laminat og linoleum. Nå har de utvidet sortimentet til å også inkludere en rekke eksklusive tresorter, som teak og røkt eik.

Her ser du en blanding av de forskjellige tresortene du kan velge blant til frontene på ikeakjøkkenet ditt. Ganske så kult å mikse også! Foto: Andshufl.com. 

Nytt og trendy trekk til ikeasofaen

Svenske Bemz har trekk til ikeasofaer som sin spesialitet. Du finner noe til de aller fleste modeller, og utvalget er stort og variert. Valgene spenner fra helt enkle, ensfargede trekk til trendy designsamarbeid med store tekstilnavn som Designers Guild.

Typiske skandinaviske, duse fargetoner på trekkene til Ikeas Karlstad-sofa øverst, mens vi ser et mer ellevilt eksempel fra samarbeidet med Designers Guild nederst, på ikeaklassikeren Klippan. Foto: Bemz.com.

Knotter, håndtak, bein og fronter

Svenske Superfront, som også har et showroom i Oslo, har spesialisert seg på fronter og tilbehør til skjenker og skap i Bestå-serien, samt Pax-garderober og Metod og Faktum-kjøkken. De har både forskjellige farger og teksturer, og kan forandre uttrykket på ikeamøbelet fullstendig.

Ikke minst har de en rekke knotter, håndtak og bein som virkelig kan gi en ansiktsløftning til et ellers nøkternt møbel.

Med mørkegrå fronter i harlequin-mønster og nye knotter i messing får kjøkkenet et helt nytt og trendy uttrykk. Foto: Superfront.

Dansk design på svensk Ikea

Danske Reform er et lurt valg hvis du sikler på dyre designkjøkken. De har samarbeidet med arkitektfirmaer som Bjarke Ingels Group og Norm Architects om å skape noen eksklusive varianter av klassiske ikeamoduler.

Fronter i tre og håndtak laget av bilbelter (!) på varianten fra Bjarke Ingels Group (øverst). Nye fronter med retroinspirerte sekstitallsdetaljer på kjøkkenskuffene i Basis-designet. Foto: Reformcph.com.


Finsk håndverk på svensk design

Finske Helsingö har spesialisert seg på Pax-garderobene og Metod-kjøkkenet fra Ikea. Du velger mellom en rekke farger og finisher, og kan kombinere som du vil med håndtak og tilbehør. Dermed får du et helt unikt uttrykk, som blir akkurat sånn som du vil ha det.

Du kan få et helt nytt kjøkken ved å velge en ny farge, som denne vakre petroleumsblå varianten, eller nye knotter. Foto: Helsingo.com.

Vil du være oppdatert på nyheter til hjemmet, tips og triks til hjem og hage? Meld deg på vårt nyhetsbrev her!