Feminine favoritter fra Stockholmsmessa

Vi har plukket ut seks feminine favoritter fra møbelmessa i Stockholm.

Duoen bak interiørarkitektfirmaet Dis har vært på Stockholm Furniture Fair 2009 og plukket ut sine favoritter for Vi i villa.

– Vi var hele tiden på utkikk etter litt spesielle møbler vi likte, og da vi samlet sammen det vi hadde til slutt, oppdaget vi at det var en gjennomgående trend av produkter med et veldig feminint uttrykk, forteller Ine Bangås Johansen i Dis.

Sharpei sofa og stol fra Eilersen
Morten Voss har designet Sharpei, en sofa og stol, for Eilersen. Navnet spiller på hunderasen sharpei, kjent for de løse hudfoldene og rynkeutseendet.

– Vi falt umiddelbart for denne! Rynkene i tekstilet minner oss om detaljene i en ballkjole, sier Solveig Baalsrud Svoor.

Bouquet stol fra Moroso
Italienske Moroso presenterte en leken stol designet av japaneren Tokujin Yoshioka. Foreløpig er den ikke å få i Norge, men den kan gi inspirasjon til hva det er mulig å gjøre med møbler.

– Her falt vi for kreativiteten i hvordan tekstilet er benyttet. Formen på skallet og bruken av flere farger gir assosiasjoner til en blomst, sier Baalsrud Svoor.

Little Garden bord fra Moroso

Moroso viste også frem et hagebord med innebygd blomsterpotte.

– Dette syntes vi var en morsom idé. Vi ser for oss at denne passer fint ute på terrassen! sier jentene i Dis.

Blomsterknagg fra Maze int.
Blomster er en gjenganger blant de feminine favorittene, og Maze International viste blant annet frem morsomme knagger med blomstermotiv. Designeren er svenske Malin Lundmark.

– En knagg som er like dekorativ som den er funksjonell. Vi liker det lekne uttrykket, sier Ine Bangås Johansen.

Nightfly pendellampe fra Catarina Larsson
Den svenske designeren Catarina Larsson har laget en nydelig taklampe som bringer tankene til lyse sommernetter. Pendellampa kommer i fire farger (hvit, svart, rosa og grønn) og i to størrelser, der den minste er én meter lang og den andre er nærmere halvannen meter.

– En søt og drømmeaktiv lampe som kan minne om en uro. Denne passer like godt på barnerommet som i stuen, mener jentene i Dis.

Gomitolo strikket klokke fra Diamantini & Domeniconi
Italienske Diamantini & Domeniconi har gjort klokker til en kunstart, og med modellen Gomitolo har de skapt ei myk og feminine klokke. Denne strikkede veggklokka er resultatet av et samarbeid mellom en industridesigner og en motedesigner.

– Her er det brukt et utradisjonelt materiale til en klokke. Dette gir den et lunere uttrykk, sier Ine Bangås Johansen.