Annonse for vidaxl.no

Er det på tide å pusse opp eller bytte ut møbler?

Dersom du ønsker en forandring hjemme, kan det være fristende å pusse opp. Dette kan gjøres både enkelt og billig, men er ikke i alle tilfeller riktig alternativ. Det å bytte ut litt av dekor og møbler kan nemlig gjøre en like så stor forskjell, om ikke større. Det gjelder derfor å tenke gjennom og finne ut hva som er best løsning for dine ønsker og behov – er det å pusse opp eller bytte ut, eller gjerne en kombinasjon?

Små grep som kan gjøre en stor forskjell

Oppussing kan bety så mangt og trenger ikke å innebære stort og dyrt arbeid. Forandringer som å bytte ut kjøkkeninnredningen eller flisene på badet kan være tidkrevende og dyrt, men det finnes heldigvis rimeligere alternativ som man enkelt kan gjøre selv.

Et godt første alternativ å vurdere er å male. En liten forandring i fargene på veggen kan skape en helt annen stemning og gjøre at et rom føles blant annet større, varmere eller mer moderne. En mulighet er å male alle rommets vegger, men det er også veldig populært å gå for én kontrastvegg. Dersom du for eksempel har kun hvite vegger, kan en fargerik eller mørkere vegg gi et helt nytt liv til rommet uten at det krever mye arbeid. Test ut en farge du liker og se hvordan det fungerer. Passer det ikke, kan du alltids male over igjen.

I tillegg til maling av vegger, kan man også vurdere å bytte ut detaljer hjemme for å skape et nytt inntrykk. Blant annet kan det å male en dør eller andre mindre deler av rommet gjøre en stor forskjell. Også det å bytte ut små detaljer som dørhåndtak og kroker kan gjøre at alt står mer i stil – eller i kontrast for et mer spennende uttrykk. Det er viktig å ikke undervurdere disse små delene av hjemmet.

Inn med noe nytt

For en enda større forandring, vil det å bytte ut noen av hjemmets møbler være en god idé. Dersom sofaen begynner å bli slitt eller det rett og slett føles kjedelig å spise på det samme, gamle bordet, er det kanskje på tide å bytte det ut. Dette gir en gyllen mulighet for å skape et nytt inntrykk i rommet ved å velge noe helt annet enn det som allerede finnes.

Ved å sjekke utvalget hos nettbutikker som vidaXL vil du finne mye å velge mellom. Uansett hvilken stil og farge du foretrekker, kan du enkelt søke og filtrere for å finne et alternativ passende for deg og dine ønsker. Du kan også komme til å bli inspirert til å bytte ut enda mer når du først er i gang, for å sikre at de nye møblene står i stil med resten av rommet.

Trender kommer og går så det er viktig å velge møbler man tenker vil passe inn lenge, ikke bare her og nå. Tenk både praktisk og på design og velg noe som er spennende og rett og slett gir glede. Med nye møbler levert, kan du også ommøblere og bytte om på strukturen i et rom for å skape noe helt nytt. Det er viktig ikke å låse seg fast til det man er vant til og kjenner, da det ofte finnes mange måter å løse et rom på. Prøv deg fram og se hvordan nye møbler kan gjøre en stor forskjell.

Dekor for året rundt

I tillegg til møbler, består hjemme også gjerne av mange små dekordetaljer. Dersom du merker at du blir fort lei av hvordan det ser ut hjemme, kan du ikke alltid holde på å pusse opp. I stedet kan det være lurt å rullere ulike type dekor som gjør en forskjell ved hjelp av små forandringer.

Det kan for eksempel være en idé å ha ulikt dekor for årets fire årstider samt høytider som jul og påske, dersom man feirer det. Putetrekk, pledd, lys, lysestaker og annen type dekor som passer sesongen kan gi et helt unikt uttrykk dersom du går for ulike farger og mønster. Gå til innkjøp av eller ønsk deg dekor som passer til de ulike «temaene» du går for og bestem deg for når det er på tide å bytte. Pakk ned og oppbevar det som ikke brukes godt, og nyt det som står framme mens det er der.

I tillegg til å bytte ut dekor som finnes rundt omkring på border og i andre detaljer, vil det å «skape et nytt rom for sesongen» også gi en gyllen mulighet til å prøve noe nytt. Ommøbler hyppig og vær oppmerksom på at du ikke låser deg til et spesifikt design eller struktur. Ved å være åpen for forandringer gjennom både små og store forskjeller, kan hjemme jevnt by på nye overraskelser for både deg og gjester.