Derfor har du skruer igjen etter et IKEA-møbel

Har du også ofte igjen noen skruer etter å ha satt sammen et IKEA-møbel? Vi har snakket med møbelgiganten om årsaken.

Er du også blant dem som har opplevd å sitte igjen med deler eller skruer igjen etter å ha skrudd sammen et IKEA-møbel? Og dermed er litt ekstra redd for at du har montert alle skapene hjemme feil?

Vi har derfor spurt IKEA en gang for alle om hvorfor det ofte ligger igjen både én og to og tre deler når man er ferdig.

Kommunikasjonsrådgiver i IKEA, Gudrun Lægreid, forteller til Viivilla.no at det i utgangspunktet ikke følger med ekstradeler til møblene.

– Hvis kunden har fulgt bruksanvisning og brukt alle deler, inkludert veggfeste eller liknende så skal det i teorien ikke være noen skruer til overs, sier hun.

Har du derfor skruer igjen, kan det tyde på at du har satt sammen møbelet feil.

– Ja, det kan skyldes en feilmontering. Vi anbefaler derfor alltid å følge bruksanvisning. Helt i starten av denne vises det antall skruer som skal følge med ditt produkt. Sjekk gjerne at skruene og antallet stemmer før du begynner å montere produktet, sier Lægreid og fortsetter:

– Dog så kan det oppstå pakkefeil, da de fleste varene er maskinelt pakket. Mange kunder velger også ikke å bruke for eksempel veggfeste. Men vi anbefaler alltid å våre kunden å bruke veggfester av sikkerhetsmessige årsaker.

– Ta vare på de ekstra delene

Skulle du likevel ha noen skruer eller veggfester til overs, anbefaler Lægreid deg å ta vare på dem.

– Disse kan være greit å ta være på, ved eventuell fremtidig demontering av produktet. Det kan også være lurt å etterstramme skruene på dine produkter med jevne mellomrom, det vil resultere i at dine produkter får et lengre liv, sier hun.

Skulle det derimot mangle deler, trenger du ikke å fortvile.

– Hvis det skulle være for få skruer kan du alltid ta kontakt med ditt nærmeste IKEA-varehus for å få tak i skruene du mangler, alternativt ta kontakt med vårt kundesenter som kan bestille det for deg, avslutter Lægreid.

Hold deg oppdatert på siste nytt innen hus og hage – meld deg på nyhetsbrevet vårt her!