Bygg din egen sofa

Med modulsofaer kan du skape en sofa som er perfekt tilpasset boligen. Og blir du lei, er det bare å bygge den om.

 

Modulsofaer har fristet kreative nordmenn i flere år, og det ser ikke ut til at vi blir lei. Nå er det høstens Fritz Hansen-kolleksjon som frir til kundenes kreativitet.

Den italienske arkitekten og designeren Piero Lissoni har designet en ny, modulær sofa som kunden selv kan sette sammen etter eget forgodtbefinnende. Han appellerer til kundenes ønske om en individuell stil.

Originalt og individuelt
– Ideen er å skape din egen sofa og få noe som både er originalt og som passer inn i dine egne omgivelser. Ting blir kjedelige hvis de er for statiske og ubevegelige. Skjønnheten ligger i det ufullkomne, forklarer Lissoni.
Han har hentet inspirasjonen fra Lego-klosser, og kolleksjonen har fått navnet Alphabet. Den består av fire modulære elementer: Sete, ryggstøtte, armlene og puter. Elementene leveres i både skinn og stoff, og er som myke byggeklosser som kan settes sammen i uendelige kombinasjoner og vinkler for å bygge og skape en unik sofadesign. Modulene kan kjøpes hos utvalgte Fritz Hansen-forhandlere, og i butikken kan du få hjelp til å komponere en sofa som passer perfekt til din stue. Du kan også leke deg med konfigurasjonsverktøyet på Fritz Hansen (www.fritzhansen.com).

Gammelt konsept
Men det er slettes ikke noe nytt system Fritz Hansen nå leverer. Hjellegjerde har lenge hatt salgssuksess med modulkonseptet Living, og de leverer også blant annet modulsystemene Manovani og Inline. Formfin har modulsystemen Basic, Easy, Free og Life, som gir deg mulighet til å sette sammen din egen sofa etter dine behov og ønsker.

Modulsofaene gir deg ikke bare mulighet til å sette sammen en sofa som passer boligen din best. Du kan også lett endre designen om du går lei, når du skal ommøblere eller til. Kanskje foretrekker du en langstrakt sofa du kan slange deg på etter en lang dag på jobb, mens det kan være greit med en koselig hjørnesofa når venner og familie kommer på besøk. Med modulsofaene kan du får begge muligheter i en sofa.

Forbrukerinfo
Formfin, https://www.formfin.no/
Fritz Hansen https://www.fritzhansen.com/
Hjellegjerde, https://www.hjellegjerde.no/