Antikviteter og rariteter

Med antikviteter og retro møbler kan du skape din egen identitet i interiøret

Nye og gamle møbler kan godt brukes sammen. Det gir et spennende og dynamisk interiør. Noen er så heldige at de arver gamle, vakre gjenstander som glir lett inn i interiøret. Andre fortrekker selv å velge ut hvilke antikke eller retro møbler som skal inn i hjemmet.

Selv om ferien er over, behøver ikke eventyrene ta slutt. Hva med å tilbringe helgen på skattejakt blant antikviteter og rariteter? Kanskje finner du den ene gjenstanden som knytter interi¿ret sammen eller en gaffel som kompletterer arvesølvet. Du er uansett garantert å komme hjem med mange ideer og inntrykk.

Ullernlåven antikk og shabby chic
I Ullern, på Rv2 mellom Kløfta og Kongsvinger, ligger en av Norges største låver – og den er smekkfull av antikviteter. Ullern gård tar mål av seg å være Norges største antikklåve, og med mer enn 1000 kvadratmeter er ikke det et overambisiøst mål.

Her finner du alt fra tunge bondemøbler, 50-tallsmøbler og lamper i retrostil, og gjenstander som glir rett inn i et shabby chic-interiør. Og blir du sulten, kan du ta deg en hvil i det gamle grisehuset. Det er omgjort til kafe, hvor det serveres vafler, spekemat og ertesuppe. Og kafemøblene, de er selvsagt antikviteter til salgs.

Trankokeriet antikk
I Trankokeriet antikk i Ålesund kan du gå på skattejakt mens havet slår mot vinduene. Bygget er et av de få som sto igjen etter bybrannen i 1904. Eieren, Edel Rakvåg, restaurerte det gamle trankokeriet for et par år siden og innredet to etasjer av bygget til antikkbutikk på nesten 500 kvadratmeter. I kaffebaren i førsteetasje kan du slenge deg ned på en antikk stol og lese dagens avis eller bare nyte utsikten av havet fra de store vinduene.

Trankokeriet selger både brukt og antikt, og har en egen avdeling for maritime gjenstander. Her finner du ror og årer, gamle messinginstrumenter, redskaper i tre, bilder med maritime motiv og mye mer. Et spennende sted Œ rusle rundt for den som er på jakt etter en maritim skatt som kan være prikken over i-en i naustet, i sommerhuset ved sjøen, eller rett og slett hjemme i boligen.

Fortvil ikke om Ullernlåven eller Trankokeriet ligger milevis fra der du bor. Brukt- og antikkbutikker holder til på selv de minste steder. Ta en titt i Gule sider eller søk etter lokale butikker på nettet. Og har du ikke hellet med deg i de lokale brukt- og antikkbutikkene, finner du kanskje noe på nettsteder som viivilla.rubrikk.no.