7 stilige sofaer til hjemmet

På jakt etter ny sofa? Vi har plukket ut sju modeller i ulike prisklasser.

Sofaen er gjerne stuas største, og dermed viktigste, møbel. Hvilken sofa du velger vil derfor ha mye å si for hvilken stil du ender opp med i stua.

Det er mye å velge av på markedet, både av ulike stiler og forskjellige tekstiler og farger. Vi har plukket ut et knippe sofaer som viser noe av bredden, både når det gjelder pris og stil.

Billig fra Skeidar
Hvis pris er blant de viktigste kriteriene når du velger sofa, lønner det seg å lete i de store kjedene. Blant de billigste sofaene på markedet, er Anakonda fra Skeidar. Sofaen kommer i svart stoff og med metallben. Anakonda finnes både som to-seter og tre-seter.

Veiledende pris: Fra 2 495,- for to-seter.

Enkel og grei: Sofa på postordre fra Ellos.

Enkelt fra Ellos
Postordreselskapet Ellos selger ikke bare klær, men også møbler. Modellen Milano er en tekstilsofa som kommer som to-seter, tre-seter og lenestol.

Du kan velge mellom fire farger: natur, muldvarp, svart, og grå, samt om du ønsker ben i tre eller metall.

Veiledende pris: Fra 4 899,- for to-seter. I tillegg kommer frakt.

Skinnsofa: Skinnsofaen Karlstad fra IKEA.

Skinn fra IKEA
IKEAs Karlstad er en sofa i et mykt og lettstelt skinn. Skinnet er gjennomfarget narv fra kveg, og skal være behandlet for å puste godt.

Du kan få Karlstad-modellen både som to-seter, tre-seter og hjørnesofa, i tillegg til at det finnes lenestoler og fotskammel i samme stil. Du kan velge mellom fargene mørk brun, svart eller hvit.

Veiledende pris: Fra 6 990,- for to-seter

Tilbakelent: Modellen Howard fra Bohus.

Tilbakelent fra Bohus
Tre-seteren Howard fra Bohus er en tilbakelent modell å synke ned i etter en lang dag. I samme serie får du også pall og stol.

Sofaen har hjul på to av bena slik at den skal være lett å flytte rundt tross størrelsen. Howard finnes både som stoffsofa og skinnsofa.

Veiledende pris: Fra 9 990,- (kampanjepris)

Et snev av sommer: Tidløst fra Slettvoll.

Tidløst fra Slettvoll
Slettvoll er kjent for å levere stilsikre kvalitetsmøbler i tidløse design. Det gjenspeiler seg i prisene, som ligger et godt hakk over det du finner i billigbutikkene.

– Vår nyeste sofa er Essex, som finnes både som frittstående divan, sofa med divan og sofa i 210 cm eller 230 cm. Kunden kan velge mellom over 200 ulike tekstiler og flere ulike farger på bein, Liv Norun Moe, brand manager hos Slettvoll Møbler AS

Veiledende pris: Fra 20 000,- avhengig av valg av tekstiler.

Morsom modell: Sofaen mormo fra danske Hay.

Dansk design
Mormor heter sofaen fra danske Hay, men det er ikke mye ved denne morsomme modellen som minner om mormors sofa. Dette er en sofa som garantert kommer til å bli et samtaleemne når du inviterer folk inn i stua.

Sofaen er laget med stoff i setet og stoff eller skinn i ryggen. Mormor føres i Norge av Euklides.

Veiledende pris: 35 000,-

My beautiful back: Designersofa fra italienske Moroso.

Originalt fra Italia
Ønsker du deg en sofa som er et statement like mye som et møbel, kan My Beautiful Backside være noe for deg. Denne sofaen er designet av Nipa Doshi og Jonathan Levien for italienske Moroso og selges i Norge gjennom Expo-Nova og Euklides.

I denne sofaen er alt gjennomført til minste detalj, fra de elegante beina til den dekorative ryggen som har gitt navnet til sofaen. Putene er dekket med indiske tekstiler, og stoffene inkluderer silke og bomull. Sofaen finnes i ulike størrelser og tretten forskjellige farger.

Veiledende pris: Høy prisklasse, kontakt leverandørene for pris.

Hvilken sofa er din favoritt? Diskuter i forumet.