Pusse opp? Slik gjør du det mest effektivt

Unngå sløsing av både tid og penger når du skal male hjemme. Vi viser deg hvordan du pusser opp i en fei!

Når du skal pusse opp eller male hjemme, er nøkkelen god planlegging. Med riktige forberedelser kan du spare både tid og penger.

Her er planleggingstipsene som gjør at malejobben går unna i en fei og uten unødvendig sløsing av både tid, penger og utstyr!

Med disse tipsene kan du spare både tid og penger:

1. Kjøp inn alt du trenger på forhånd

Skriv ned absolutt alt du kommer til å trenge til å pusse opp – både store og små ting. Det er ikke bare malingen som må kjøpes inn, men også godt verktøy, dekkefilt, maskeringstape, pussesaker og liknende.

Ved å handle inn alt til prosjektet på én gang, sparer du både tid og penger. Dessuten – ved å ha alt klart når du setter i gang, går selve malejobben mye raskere!

2. Ta oppstrøksprøver

Du sparer mye tid og penger på å teste ut malingen før du kjøper inn mange liter. Husk at fargen vil se annerledes ut på veggen din enn på en liten fargeprøve.

Du gjør derfor lurt i å prøvemale en del av veggen i fargen du vurderer, eller male løse plater som kan flyttes rundt. Da får du et bedre inntrykk av hvordan fargen vil bli i rommet.

3. Regn ut hvor mye maling du har bruk for

Det er kjedelig å oppdage at du har kjøpt inn for lite maling, og dermed måtte bruke ekstra tid på å handle inn mer samtidig som malingen tørker.

Det er heller ikke lurt å kjøpe inn for mye maling – da sløser du unødvendig mye og det er bortkastede penger. Derfor bør du regne ut akkurat hvor mye maling du trenger.

Regn ut hvor mye du trenger ved å måle lengden langs gulvet på alle veggene før du legger dem sammen, slik at du får den totale bredden. Deretter måler du høyden under taket. Multipliser den totale bredden med høyden, så får du det totale arealet som skal males.

4. Klargjør rommet

Sørg for at rommet er klargjort og ryddet før du setter i gang med å pusse opp. For at malejobben skal gå raskest mulig, bør alle møbler flyttes ut eller til midten av rommet.

Dekk til alt som står igjen i rommet med plast, og dekk gulvet med dekkefilt.

5. Gjør deg ferdig

Gjør jobben helt ferdig og rydd rommet før det tas i bruk igjen! Ikke la deler av veggen stå umalt eller la biter av maskeringstape henge igjen på karmene.

Gjør deg helt ferdig, så slipper du å tenke mer på det.

Kilde: ifi.no