ANNONSØRINNHOLD

Skap liv og harmoni i hjemmet ditt med farger

Innred hjemmet ditt med farger for å skape et personlig og spennende uttrykk. La deg inspirere av Egil sitt fantastiske hjem, og hans bruk av farger.

Farger er for tiden veldig i vinden og flere og flere ser ut til å hive seg på farge-trenden. Og det med god grunn, for farger kan virkelig være med på å gi hjemmet ditt en helt ny atmosfære. Vi trenger også farger rundt oss for å ha bedre humør og helse.

Forskning viser at mangel på farger har uheldig påvirkning på oss. Vi er skapt for å ha farge rundt oss. Hvor mye og hvilke farger er opp til den enkelte. Prøv deg gjerne litt frem, for å se hva som passer deg og ditt hjem best. Om det ikke blir fint, er det verste som skjer at du må male på nytt.

Søk gjerne råd hos interiørkonsulent eller hos din lokale fargehandel som kan hjelpe deg med akkurat den beste fargepalletten for deg. Det kan også alltid være lurt å kjøpe en prøveboks først, så du får testet malingen på veggen. Fargen forandrer seg etter lyset. Den oppfattes forskjellig i dagslys og kveldslys. Ta en titt på Egil Johannsens fantastiske hjem og la deg inspirere av hans fargebruk.

Bruk av nabofarger

Egil driver butikken Happy Homes i Mandal. Han har høy kompetanse på farger og interiør og dette vises i hjemmet hans. Egil har brukt nabofarger når han valgte farger til sitt hjem. Det er med på å skape et harmonisk hjem med mye liv. 

Foto: Trine Robstad Photography. Farge vegg: 2055 Dusty Rose

Nabofarger er farger som ligger ved siden av hverandre på fargesirkelen. På hver side av de fire elementærfargene finner du mellomfarger du kan kombinere sammen med dem. Ved å bruke nabofarger vil det skape en nydelig harmoni, samtidig som det er mer spennende enn ton-i-ton farger.

Foto: Trine Robstad Photography  

En farge skal aldri stå alene

Egil har brukt mye av nabofargene rødt og gult, og nyansene mellom disse. Han bruker også farger som sort, hvitt og grått innimellom for å roe litt ned og skape rammer. For å skape helhet, er det lurt med gjentagelser i fargebruken. En regel som er grei å ha i bakhodet, er at en farge aldri skal stå alene. Prøv deg fram for å finne en stil som passer deg!

Foto: Trine Robstad Photography. Farge vegg: 20055 Dusty Rose

Foto: Trine Robstad Photography. Farge: 10981 Norwegian Wood

Få mer inspirasjon til maling og farger på happy-homes.no

Annonsørinnhold: Dette er en kommersiell artikkel.