Maling innendørs: SENS – verdens beste maling

Den eneste innendørs malingsserien som er anbefalt av Norges Astma og Allergiforbund.

Astma- og allergiplager viser seg dessverre å være en økende tendens på verdensbasis. I følge Norges Astma – og Allergiforbund (NAAF) vil hvert 5. barn i Norge utvikle astma før fylte 10 år. Verdens Helseorganisasjon (WHO) sier i sine prognoser at innen 2030 vil halvparten av jordas befolkning ha utviklet astma-/allergiplager, eksem eller annen overfølsomhet.

Helse er et område som i dag får stadig større fokus i mange bransjer. Vi endrer vaner og tar stadig nye grep når det gjelder for eksempel kosthold, trening, kosmetikk og inneklima. Viktigheten av å forebygge lidelser kommer oftere og oftere til uttrykk i produktutviklingen, og så tidlig som i 2008 lanserte Jotun sitt høykvalitetsprodukt; SENS – etter et suksessfullt og givende samarbeid med NAAF.

NAAF har i dag verdens strengeste kriterier for godkjenning av maling. De setter krav til skadelig avdamping allerede etter 1 time, d.v.s. under påføring, mens det svenske Astma och Allergiförbundet setter krav først etter 28 dager. SENS inneholder ingen løsemidler, og man slipper ubehagelig malingslukt. Jotun SENS er formulert helt fra bunnen av med ekstra rene råstoffer, og selve produktutviklingen var en omfattende jobb som gikk over flere år. Man kan på mange måter si det var et kvantesprang innenfor malingteknologi. 

Tre år etter lansering er SENS fortsatt den eneste malingsserien som er anbefalt av NAAF, et godt bevis på at Jotun har lykkes med å utvikle en helt unik produktserie.  Nå framstår hele SENS-serien i ny og forbedret utgave. Produktene inneholder et nytt konserveringsmiddel, noe som ytterligere minimerer risikoen for at noen skal få reaksjoner.

Mange malinger har miljømerkene Svane og EU-blomsten. Når NAAF skal godkjenne en maling, er det en forutsetning at produktet tilfredsstiller disse kravene.  På toppen av dette kommer de meget strenge kravene med hensyn til helse. Det finnes mange forskjellige miljø- og helsemerker på markedet.  Se etter NAAF-logoen, så er du helt trygg.

Tok tre år å utvikle
I tett samarbeid med Norges Astma- og Allergiforbund (NAAF) tok det tre år før Jotun kunne lansere den nye malingen. Målet var å utvikle en maling som både var holdbar og helt fri for skadelige løsemidler og avdamping.

Fagpersoner innen medisin, miljøkjemi samt allergi- og astma-eksperter har jobbet tett sammen for å komme frem til det beste resultatet. Via omfattende tester er malingen skånsom både for mennesker og for miljøet.

Toksikolog i Jotun, Johnny Kvernstuen, har vært med og lede produktutviklingen og kan garantere at råstoffer som irriterer hud og slimhinner er valgt bort. Alle produkter som er benyttet i malingen er rene og hindrer derfor fremveksten av allergier og hudplager. 

Årets fargenyheter – innendørs maling
I årets fargekart fra SENS har de satt fokus på glede og nytelse i hverdagen. Fargene for innendørs maling er utviklet og satt sammen med tanke på å kreere en god atmosfære.

Farger påvirker mer enn mange tror og riktig fargevalg kan faktisk skape en mer behagelig hverdag.

Jotun har delt fargene i Sens fargekart er delt inn i tre temaer:

Lune Fristelser
Friske Omgivelser
Ekte Skaperglede

Fargenavn: Sens JADE, foto: Jotun AS

Det skal være godt å komme hjem – og fargene i paletten Lune Fristelser byr på varme og lunhet.  Tidsriktige gråtoner i kombinasjon med noen blå/grønne nyanser i fargene Jade og Sjøalge setter selve stilen i dette temaet.

Farge i foto: SENS SJØGLØTT. Foto: Jotun AS

Friske Omgivelser satser vi på økt energi med fargene Vårluft og Bambus i hovedrollen. Friske farger gjør godt for humøret, og følelse av vann og friskhet oppnås med fargene Sval Sjø og Sjøgløtt. Kanskje kunne man tilføre barnerommet et friskt pust med SENS og turkisfargen Sens Sjøgløtt?

Farge i foto: vegg SENS MORGENDIS, bord: SENS MATRIX. Foto: Jotun AS

Kreativiteten får fritt spillerom i temaet Ekte Skaperglede.

Blåtoner som Støvblå og Kveldshimmel danner en perfekt bakgrunn for personlige interiører. Gråtonene i dette temaet strekker seg fra den helt lyse Skumring til vakre mørke Matrix.

Fakta:

  • Sens maling finnes i fire ulike varianter, for tak, vegg/panel/list 10, vegg/panel/list 30 og som grunning.
  • Sens avgir ingen skadelig avdamping fordi den har en helsevennlig profil; du kan sove godt i et nyoppusset rom.

For ytterligere info, se www.jotun.no/sens eller www.naaf.no