Mal med sunn maling

Nå endelig er maling som verken lukter eller avgir skadelige gasser kommet på markedet.

Om lag 1,4 millioner nordmenn er plaget av astma, allergier og eksemer. Med slike plager er det ubehagelig  å male med tradisjonell maling. Nå er det imidlertid mulig også for de som har allergier å male uten å bli uvel av jobben.

Jotun har utviklet en ny maling med navnet Sens, somd et har tatt tre år å forske frem. Sluttresultatet er helt fritt for løsemidler og avgir ingen skadelig avdamping.

Malingen er utviklet i tett samarbeid mellom Jotun og Norges Astma- og allergiforbund. I prosjektutredningen har det vært med fagpersoner innen medisin, miljøkjemi og allergi- og astma eksperter. Sluttresultatet som nå foreligger er derfor gjennom testet og analysert ned til minste detalj for å sikre at produktet er miljøvennlig, giftfritt og holdbart. Aldri tidligere har et malingsprodukt i Norge blitt godkjent av Norges Astma- og Allergiforbund

30 nye farger
Den nye malingen byr også på et helt nytt fargespekter, som er blandet av Lisbeth Larsen, trendanalytiker og fargesjef i Jotun. Det nye fargekartet byr på fine valører i avstemte og dempede toner som virker behagelige. Hereringenskrikendeellersterkefarger, kun farger som er tidløse med inspirasjon fra natur. Fargene som er presentert passer til hverandre, og er en ren «familiepalett». Hvis du velger å male stuen i en lys eggeskallfarge, kjøkkenet i dus beigefarge, og soverommet i en lys turkis vil du oppleve at valøren kler hverandre. Fargene er lyse. men ikke fargeløse. De har en helt egen karakter som gir følelse av ro uten å være «tamme».

I alt er det blandet 30 ulike nyanser av farger som kan brukes i forskjellige rom i huset.

– Når du kommer inn i et rom som er malt med Jotun Sens, skal du tenke «her er det godt å være». Hvis et rom gir deg denne følelsen, har du truffet riktig i fargevalget. Vi har valgt myke og forsiktige nyanser som gir et behagelig inntrykk , sier Lisbeth Larsen.

– Vi har utviklet et produkt med en fargepalett som gir deg harmoni i sjelen, samtidig som malingen ikke føles ubehagelig å male med. Malingen er bra for hele mennesket, mener Larsen.

Gode råstoffer
Johnny Kvernstuen som er toksiolog hos Jotun har vært med å lede produktutviklingen. Han kan garantere at råstoffer som irriterer hud og slimhinner er valgt bort. Ingrediensene er helt og holdent rene produkter som hindrer fremveksten av allergier og hudplager. En av grunnene til at det har tatt tre år å utvikle produktet er nettopp å sikre at kun det beste er godt nok, derfor har man satt av den tid man trengte for å utvikle et fullverdig produkt.

I alt er det fire produkttyper som nå er utviklet, Jotun Sens tak. Jotun Sens vegg/panel/list 10 silkematt, Jotun Sens vegg/panel/list 30 halvblank overflate. Samt Jotun Sens grunning. Prisene på produktene ligger på omtrent samme nivå som ordinær maling.