Her er fargene du bør velge i 2024

Å velge riktig farge til veggene når man pusser opp kan være en utfordring. Her er noen av årets nye trendfarger!

jotun

Det å finne riktig farge til veggene hjemme kan være et utfordring, og mange våger nok ikke helt å gå vekk fra de tradisjonelle hvite og beige fargene. I en pressemelding fra Jotun veileder og oppmuntrer til å skape unike fargeuttrykk hjemme, og er designet for å gi inspirasjon.

Henter inspirasjon verden over

De 23 fargenyansene som er valgt ut til den nye CANVAS-serien er valgt nøye ut av Jotuns fargesjef Lisbeth Larsen, hennes globale farge-team, som gjennom reiser har latt seg inspirere av trender og kulturelle strømninger rundt omkring i verden.

«Farge er det viktigste verktøyet vi har for å uttrykke oss visuelt. Selv om vi ikke alltid innser det, er vi alle fulle av ideer. Noen ganger behøver vi bare å finne motet til å uttrykke oss. CANVAS er Jotuns måte å gi deg det motet på; å vise deg at alle innerst inne kan være en kunstner.» Sier Larsen.

Ta naturen innenfor

Med de nye fargene kommer et bredt spekter av naturens egne grønntoner, samt friske blåtoner og myke grå nyanser som gir beroligende assosiasjoner til himmel og hav – samt lune og trygge brune og beige fargetoner og enkelte nyanser i gult som bistår med glede og optimisme.

«Fargekolleksjonen reflekterer skjønnheten som finnes i naturens egen palett, og er designet med tanke på å gi deg inspirasjon og råd for gode fargevalg», sier Larsen.

Årets fargekolleksjon er designet for å gi deg estetisk inspirasjon, men også praktisk innsikt og veiledning for å lykkes med fargekombinasjoner. CANVAS er basert på klassisk fargeteori og vitenskapelige prinsipper som har inspirert kunstnere opp gjennom historien. Hvert interiør i fargekartet er ledsaget av et eget fargehjul, som gjør det enkelt å forstå de ulike fargekombinasjonene og begrunnelsen bak de utvalgte nyansene.