Høstens farger

Blått i kombinasjon med naturens andre fargetoner er høstens fargetrend.

Vi skriver nå september, og går dermed inn i årets første høstmåned. De fargeglade sommerblomstene har takket for seg, og feriens sedvanlige eksplosjon av rosa, gult, turkis og eplegrønt viker unna for roligere farger.

Samtidig som vi gjør oss ferdig med utesesongen og trekker innendørs for høsten, begynner mange  av oss å bli klare for de mer avdempede høstfargene. Når gradestokken kryper nedover, vil vi ha det lunt og koselig, og det gjenspeiler seg også i fargevalget.

Foto: Jotun AS

Bring naturen inn
Naturtoner er en gjenganger i høst. Jotun har lansert et nytt fargekart til Sens, og oppfordrer oss til å bringe naturen inn i hjemmet.

– Grip fatt i naturen og bring den inn i varmen. Lag spennende kontraster ved å kombinere ulike overflater og teksturer. Når du henter inspirasjon i naturens farger og materialer, vil et herlig mangfold i interiøret nesten alltid opptre i naturlig harmoni.

Blått er trendy
Men naturens farger behøver ikke bety at alt skal gå i ulike bruntoner. Fargene kan være inspirert i fra alt fra drivved eller oliven til sølepytter eller en grå høsthimmel.

– Blå er en stor trendfarge denne høsten. I tillegg er dette en farge vi skandinaver er veldig glad i. Min favoritt er fargen Denim! Den skaper en røff og stilig look, og passer blant annet perfekt på barnerommet, sier Jotuns fargesjef Lisbeth Larsen.