Her er høstens farger

Naturen skifter farge rundt oss – hva med å gjøre noen høstlige forandringer i heimen også? Her er trendfargene fra de største malingsprodusentene. 

Ny sesong, nye farger. De færreste maler vel veggene flere ganger i året, men det er gøy å la seg inspirere av de siste fargekartene og hvilke nyanser som er i vinden. Kanskje du blir fristet til å få «nytt» soverom eller kjøkken i høst?

– Denne høsten står balanse og harmoni i fokus. Fargene er nøye utvalgt til å utfylle hverandre, og overflater og farger påvirker oss mer enn vi aner. Denne sesongen vil vi se mengder av mintaktige toner; duse, nedtonende og avslappende, forteller Nina Klæboe, interiør- og farge­designer hos Jotun.  

FRA JOTUN: Vegg: Lady Balance 7555 Soft Mint. Vegg til høyre: Lady Balance 7163 Minty Breeze.

Høstens palett hos Jotun byr på sarte pudrede hudtoner i kombinasjon med lekre, rustikke rødtoner. For de som liker sofistikerte gultoner, finnes det også små, gledelige drypp i hverdagen. 

– Fargene har et uttrykk som gir en varm og lun atmosfære. Gled dere til en behagelig, fargerik høst! avslutter Nina Klæboe. 

Mer tid innendørs 

FRA FARGERIKE: For høsten anbefales å kombinere den blågrønne fargen med en varm korall. Her er det brukt Akeleie FR1316 på veggen og Alice FR1408 på vinduet, mens puffen er i fargen Potentilla FR1319.

Fargerike tror fortsatt sterkt på årets farge – blågrønt – denne høsten: 

– Blågrønt er en nøytral farge som gir hvitt, grått og beige seriøs konkurranse. Fargen er spesiell fordi den harmonerer med nesten alle andre farger, og er derfor lett å innrede med. I tillegg gir fargen oss ro og virker balanserende og avslappende. Den fungerer også i de fleste rom i huset, altså en perfekt farge når vi går mot å tilbringe mer tid innendørs, sier Linda Frid, administrerende direktør hos Fargerike.  

I høst foreslår Fargerike å kombinere blågrønt med farger som både gir varme og energi inn i den kalde og mørke årstiden. 

– Varme, krydrede toner som for eksempel Terracotta FR1413 gir en svært spennende og aktuell kontrast, sier Linda Frid.  

Folklore og energi 

Nordsjö har flere aktuelle trendtemaer å velge mellom i høst. Fargepaletten Urban Folk er preget av robuste, folkelige farger tolket på en moderne måte, og kombinerer lignende nyanser som plomme og burgunder med en overraskende kontrast av oker.

FRA NORDSJÖ: Urban Folklore er en varm palett inspirert av stoffer fra India, Sør-Amerika og Kina. Vegg: F2-50-65 (lys oker).

Fargepaletten Do it Now er preget av friske og energiske toner, noe som ifølge Nordsjö setter fokus på det kreative og det individualistiske. Fargene her går i sitrus, smaragdgrønt, lime, fiolett, himmelblått og flammende oransje. Godt egnet for å piffe opp i høstmørket, altså!

FRA NORDSJÖ: C6-49-48 (oransje) og X7-16-66 (lys lilla).