Flørt med farger.

Med maling, tapet og tekstiler kan du skape akkurat den stemningen du helst vil ha i hjemmet ditt. Her viser vi deg noen eksempler på høstens siste fargetrender.

Duse farger i stuen gir en behagelig atmosfære. Veggene er malt med Lady, Cannes, 1172. Gulvet er slipt og hvitlasert. Bak den dueblå sofaen fra Trier Bak Slottet er det hengt opp tre lerreter med ”Wallton New Look”-tapet fra John O. Borge AS. Lerretene er påført maling fra Jotuns nyeste fargesortiment. Salongbordet kommer fra den tyske produsenten Rolf Benz, som fås kjøpt gjennom Martin Olsen Møbelgalleri. Teppet er fra Hilmers Hus.

Flere

av de store maling- og tapetprodusentene i Norge lanserer i disse dager spennende høstkolleksjoner som byr på mye nytt. Her er det flere godbiter å hente for deg som liker å eksperimentere med nyheter.
Det er de lyse, litt sarte fargetonene som er i skuddet som aldri før og som topper salgsstatistikken hos produsentene. ”Nonstop”-varianten, med et grønt, rødt, gult og brunt rom i samme hus er på full fart ut. Nå vil vi ha harmoni og helhet i hele huset. Helst skal alle farger som brukes i hjemmet flørte med hverandre i noenlunde samme fargevalør. Hvis du foretrekker varme jordtoner, kan du skape bedre balanse i interiøret med farger som har ”familiær likhet” når du skal gi veggene i gang, stue, kjøkken og soverom ny kulør.

Farvel til trehvite vegger
Et par på Nordstrand har valgt å satse på lyse farger i alle rom i sitt nyoppussede hus.

Detalj av tapetstruktur med sirkler og striper. Gardiner, puter og sofa kommer fra Trier bak slottet.

Veggene, som tidligere bestod av gulnet furupanel i store deler av boligen, er nå malt i lyse farger. Stueveggene har fått flere strøk med maling i en varm vaniljevalør. Furugulvet er duset ned med gulvlakk tilsatt litt hvit pigment. Samtlige rom oppleves nå som større og luftigere, samtidig som huset har fått en mer harmonisk helhet. For å unngå en helt lys stue har paret satset på duse pastelltoner i interiøret med dueblå sofa og sjøgrønne gardiner. ”Kunstverket” bak sofaen består av tre lerreter som er tapetsert med siste nytt i strukturtapet og malt med de nyeste fargetonene for høsten 2004. Resultatet er blitt en stue med personlig stil som innbyr til flørting i sofakroken…