Fargetrender for veggen i 2017

Skal du male et rom årets trendfarge, har du mange muligheter. Maler du veggen i blått, rødt eller brunt er du på riktig spor!

Oppussing er preget av mange valg, og fargen på veggen er kanskje ett av de viktigste. Hvert år lanserer de forskjellige malingleverandørene nye fargekart der de presenterer nye nyanser som de mener treffer en nerve i tiden.

For 2017 spriker fargene i flere retninger – noe som er gode nyheter hvis du vil både følge trendene og samtidig ha stor valgfrihet!

Blått, rødt og brunt er trendfarger

Mens Nordsjö trekker frem blånyanser, spesielt en gråblå tone de kaller «denim drift», går Fargerike i helt motsatt retning med å utnevne rødt til årets farge for 2017.

Jotun Ladys fargekart fokuserer ikke på én farge, men sprer trendene over tre paletter: Brente kryddertoner i dype rødbrune og sennepsaktige farger, en samling rosa- og grønn-nyanser samt kjølige blåtoner og kornfarger.

Blått vil dominere interiørtrendene også i 2017, i følge Nordsjö, som lanserer fargen Denim Drift som årets farge. Foto: Nordsjö. 

Det har vært mye blånyanser å se i trendbildet en stund, og dette vil bare fortsette i 2017, skal vi tro global colour designer Lotta Linde i Nordsjö.

– Blått er fargen på våre hverdagsliv. Fra den klare himmelen til klærne i garderoben vår, sier hun.

Hovedfargen Nordsjö fokuserer på i år er en gråblå nyanse kalt «denim drift», mens fargekartet suppleres med et spekter av forskjellige toner fra mørkt til lyst.

Møblene er malt i fargen «Hibiscus» FR1187. Foto: Per Erik Jæger, Styling: Siv Brenne / Fargerike.

Fargerike har kåret rødt til årets farge for 2017. Valget er basert på innsikt fra interiørmesser og trendrapporter fra hele verden, for så å finne den mest passende fargen for norske forhold.

– Fargen sier mye om hvordan forbrukerne ønsker å leve, og nå ser vi en tendens til at folk søker seg mot en livsstil som er ekte, engasjer og fylt av lidenskap, sier Tale Henningsen, kreativ leder i Fargerike.

Utnevner rødt til årets farge

Rødt er ikke bare den knalle julefargen, her er det mange nyanser å velge blant.

Alt fra nostalgiske rødfarger vi assosierer med livet på hytta, til dypere burgundertoner som sender tankene til mer eksotiske strøk.

Her er veggen malt med fargen «Cosmopolitan» FR1194 og badekaret med «Rød fløyel» FR1196. Foto: Sveinung Bråthen, stylist: Christine Hærra / Fargerike.

Nordiske og kontinentale farger

Jotun Ladys trendpaletter henter inspirasjon både fra nordisk landskap og mer kontinentale vibber.

– Vi mennesker lar oss inspirer av mye forskjellig. Vi reiser og oppsøker nye steder, enten fysisk eller via internett. Med det nye fargekartet ønsker vi å overføre denne nysgjerrigheten til hjemmet, og har satt sammen tre temaer som reflekterer dette, sier Lisbeth Larsen, Global fargesjef i Jotun.

Continental Living: Brente kryddertoner i dype rødbrune- og sennepsaktige farger er blant nyhetene fra Jotun Lady. Denne rustrøde fargen heter Kilim. Foto: Siren Lauvdal/Jotun Lady.

Nordic Living: Med farger inspirert av nordisk design og natur. Kjøkkenveggen er malt i fargen Cashmere. Foto: Siren Lauvdal/Jotun Lady.

Urban Living: Rosa- og grønn-nyanser med inspirasjon fra verdens storbyer. Nederste del av veggen er malt med kalkmaling i fargen Deco Pink, øverste del er malt i supermatte i samme nyanse. Foto: Siren Lauvdal/Jotun Lady.

Hold deg oppdatert på nyheter om interiør og bolig, meld deg på vårt nyhetsbrev!