Disse veggene slipper du å male

Du sparer tid og penger på å bruke ferdigmalte veggplater neste gang du skal pusse opp overflater. Da slipper du å sparkle og slipe skjøter på gipsplater.

Nå trenger du verken gips- eller sponplater for å få slette vegger: Endelig finnes det veggplater som er ferdigmalt i ulike trendfarger.

Med smartpanel får du moderne og slette vegger uten profiler, eller panelvegger i klassisk stil. Det som tidligere har vært en tidkrevende jobb går nå unna i en fei med flott resultat.

Trappehall med ferdige slettvegger fra Smartpanel. Kr 259 pr. plate hos Byggmakker.

Panelet er ferdig malt og kan monteres direkte på eksisterende vegg eller stenderverk. Hvis du ikke finner din favoritt, kan du kjøpe ubehandlede plater som er klare til å males.

– Fargene er valgt etter trender i tiden og inspirert av naturen; hav, regn, uvær, himmel, sjø, fjord og fjell, forteller interiørstylist og meddesigner av Smartpanel Trend, Signe Schineller.

Veggene er slitesterke og lette å renholde, slik at de egner seg i stuen, kjøkkenet så vel som andre rom. På badet må du passe på å bruke panel som er egnet til våtrom.

– Vi lever i en travel hverdag der alle vil rekke mest mulig til tross for tidsklemmen. Smartpanel gir mer tid til overs. Og med tanke på astma og inneklima er det veldig greit å slippe å pusse ned vegger og sparkel, sier Signe Schineller.

Personlig hall med ferdigtapetserte veggplater fra Walls4you. Kr 279 pr. plate hos Maxbo.

Håndmalte strøk

Södra Interiörs Beverpanel er en annen variant, som blir levert ferdigbehandlet med tre strøk. Det siste strøket er håndmalt, noe som gir en ettertraktet finish.

Platene finnes med tre profiler og med fem farger som standard, men kan produseres i spesialfarge på bestilling.

Fargerike, glatte vegger uten at du trenger å male dem – fra Smartpanel.

Platene i Beverpanel-serien er 11 mm tykke, 61,9 cm brede og 239 cm høye, og kan gjerne monteres på eksisterende vegg.

Tapet er ikke til å komme utenom i trendbildet, og man ser stadig nye og innovative varianter for veggene. Har man en vegg som er uegnet for tapet, er ferdigtapetserte veggplater derfor et godt alternativ.

Walls4You-konseptet til Byggma består av 40 tapetdesign på sponplater. De kan godt monteres rett på eksisterende vegg. Montering av platene er enkel, og har en låseprofil som gjør skjøten lite synlig. Platene i serien er 12 mm tykke, 62 cm brede og 239 cm høye.

Håndmalt veggpanel fra Beverpanel, fra kr 159 pr plate hos Maxbo.