Dette er årets farge 2020

Sett farge på boligen i det nye tiåret. Her er bransjes spådommer rundt årets farge 2020.

Vi blir stadig mer modige i fargevalgene vi tar i hjemmet, både i detaljer, på kjøkkenet, badet og på veggene. De seneste årene har har vi sett en økende tendens i fargebruk, og 2020 blir ikke et unntak. Nå skal du helst ta enda modigere valg, både i mengden av maling på veggene og i selve fargen. 

Her har vi samlet noen av bransjens største aktører sitt bud på hva som blir årets farge 2020. 

Chinese Porcelain – En dyp blå farge 

I en lang periode har det vært fokus på ro og velvære. Men vi ønsker ikke lengre kun ro og velvære for oss selv, men også for jorden, havet og luften som omringer oss. Dette skriver danske Dyrup om deres «årets farge 2020 – Chinese Porcelain».

Fargen er nemlig en vakker blå farge, som nettopp skal symboliserer alt dette: himmelen og havet, både fordi det er elementer som gir oss ro, men samtidig elementer som vi er bekymret for, og som vi gjerne vil ha i fremtiden.

Fargen er en dyp, og klar blåfarge som passer perfekt inn i boligen. Fargen er valgt på bakgrunn av en pågående trend der blå farger har inntatt boligen og at trenden vil fortsette langt inn i 2020, hvor man også vil starte å bruke den blå fargen på nye måter. 

Foto: Dyrup/PPG – Chinese Porcelain 

Tranquil Dawn – En nedtonet pastelgrønn farge 

I en stadig mer hektisk og digital verden, finnes det en sterk lengsel etter det menneskelige og den positive innvirkningen det har å ta vare på seg selv og andre. 2020 er begynnelsen på et nytt tiår – med muligheter for en ny start. Inspirert av den gryende himmelens flyktige skjønnhet, har Nordsjös fargeeksperter valgt den myke og dempede grønngrå fargen Tranquil Dawn til «Årets Farge 2020».

– Vår trendforskning viser at mennesker ønsker å vise mer omtanke, være lekne, søker etter mening, samt å være kreative. Disse ønskene danner grunnlaget for årets farge, og våre fire fargepaletter som inneholder både dempede og mer lekne farger, sier Ann-Charlotte Linde, Colour Manager i Nordsjö.

  Foto: Nordsjö – Tranquil Dawn

Neo Mint – En frisk og futuristisk pastelgrønn farge 

Neo-Mint er en frisk nyanse som bringer vitenskap og teknologi i harmoni med naturen. Den har et fremtidspreg, samtidig som den harmonerer med naturens fargeskala.

Det er det verdensomspennende fargestudioet Colorado som har i et samarbeid med trendbyrået WGSN utnevnt Neo-Mint som en av sine farger for 2020. Neo-Mint er den mest toneangivende fargen. 

Samarbeidet inneholder yttligere et fargekart på 5 farger for 2020, som er spådd som fargepaletten både til interiør og mote i 2020: Mellow Yellow, Cantaloupe, Cassis, Purist Blue og Neo-Mint. 

Foto: WGSN – Neo-Mint