Dette endrer vi på når vi skal selge boligen

Mange pusser opp boligen annerledes når de selv skal bo der, enn hva de gjør når de pusser opp for å selge den.

Fargerike vegger og interiør i hus og hjem har blitt mer og mer populært den siste tiden.

Men pipa får en annen lyd om man skal selge huset. Da går de fleste tilbake til det nøytrale. 

Et trygt valg

Om du kikker litt rundt på boligannonser, vil du se at de aller fleste boligene er innredet med hvite og nøytrale farger, skriver Ifi.no.

Har du derimot mørke farger og en ganske personlig stil på boligen når du skal selge, kan det være vanskligere for kjøperen å se for seg hvordan boligen kan bli deres egen. 

– Det er mange som ikke ser sin stil eller tenker hvordan rom blir når de har farge. Eller misliker de fargen rett og slett, og da velger de dette objektet bort. Med hvite rammer er det enklere for meglere å selge, sier kreativ leder hos Fargerike, Tale Olivia Henningsen, til Viivilla.no.

Selvom farger blir mer og mer trendy, ser man altså at de hvite og nøytrale fargene dominerer når man skal selge boligen. Henningsen mener at nøytrale farger kan gi følelsen av å starte med blanke ark.

– Flere velger nøytrale farger når de skal selge boligen, ettersom dette er farger som treffer flere og gir boligen et nøytralt grunnlag, sier fagansvarlig, Tone Benno, hos Eiendomsmegler 1 Nittedal.

LES OGSÅ: Nå pusser vi opp mer enn aldri før

Kjøkkenet er et viktig rom for boligens helhetsintrykk, og mange velger lyset farger på innredningen. FOTO: Getty Images

Førsteinntrykket er viktig

Når boligen skal selges, er det noen rom det er viktigere at gir et bra førsteinntrykk enn andre. 

– I hovedsak pusser man opp de rommene man ofte befinner seg mest i, før man skal selge boligen. Stue og kjøkken blir ofte fikset på, men også inngangspartiet for å skape et godt førsteinntrykk av boligen, sier Benno.

Daglig leder i DNB Eiendom ved avdeling Oslo St. Hanshaugen, Anders Hverven, sier til ifi.no at kjøkkenet er det rommet han mener det er mest lønnsomt å fornye, da det er et rom som har mye å si for boligens helhetsinntrykk.

Han forteller at man da som regel kjører på med både helt lyse og helt mørke farger, men om kjøkkeninteriøret er mørkt, er det som regel i kontrast til lyse vegger. 

LES OGSÅ: Nå vil vi ha superkjøkken

Små endringer på badet

Ifølge Hverven er det flere som velger å vente med å pusse opp badet helt før de skal selge, ettersom det kan være ganske kostbart.

Så hvis du har planer om å pusse opp badet før du selger boligen, burde du starte i det små. Det er nemlig ikke sikkert at endringene du gjør på badet vil være det samme som de nye eierne ønsker.

Det er flere ting du kan gjøre for å freshe opp innredningen på badet før salget, som ikke trenger å koste deg dyrt. Det skal ikke mer enn et par malingsstrøk og litt nytt baderomsinteriør, som skal til for å gi badet et helt annet utrykk. 

Se for eksempel hvordan Franciska enkelt og billig kan forandret badet ved hjelp av maling.