Denne penselen bør du velge når du skal male

Det florerer av malingspensler i ulike kvaliteter og til ulike priser i butikkene. Men vet du egentlig hvor stor forskjellen er mellom en god og dårlig pensel? Vi guider deg til ditt beste penselkjøp.

Å bruke riktig verktøy er helt essensielt. Selv om du har kjøpt gode materialer, er du  også avhengig av å ha gode verktøy å jobbe med.

Og skal du male kan penselen være avgjørende for resultatet, selv om malingen er god. Jostein Brekka i Jordan mener forskjellen er stor.

– Hvis du bruker en god kvalitetspensel, vil du bli overrasket over hvor flink du er til å male, sier Brekka til Ifi.no.

– De flinkeste profesjonelle malerne vil kanskje klare å få et greit resultat med de enkleste og billigste penslene. Men de aller fleste andre vil slite med å få det bra, fortsetter han.

Foto: Getty Images

Forskjellen på en god og dårlig pensel

Thomas Sundmoen i Flügger forteller at det ofte er malingen som får skylden hvis resultatet blir dårlig.

– Men bommer du på valg av verktøy, er det vanskelig å få et godt resultat. Det er kombinasjonen av godt verktøy og et godt malingsprodukt som gir det beste resultatet, sier Sundmoen.

Forskjellen på en pensel av høy kvalitet og en pensel av lav kvalitet er at den med høykvalitet tar opp passe med maling, og legger ingen akkurat nå. På den måten vil du få et jevnere og finere dekk, og flottere finish enn de billigste variantene.

Pensler av dårlig kvalitet derimot, tømmer ut malingen for fort når du setter ned penselen, og du vil dermed få veldig mye maling på starten og lite på slutten.

Du vil altså gjøre det enklere for deg selv om du går for en pensel av kvalitet, ifølge Brekka i Jordan.

– Bare prøv for moro skyld! Mal noen strøk på underlaget med en dårlig pensel, før du prøver med en av ypperste kvalitet. Du vil uten tvil bli overbevist, fastslår han.

Så selv om en god pensel koster litt mer, kan det spare deg for tid og bruk av maling samtidig som du får et bedre resultat, ifølge malingsprodusentene.

Få flere smarte tips og triks – meld deg på nyhetsbrevet vårt her!