Da datteren kom hjem fra ferie, fikk hun denne overraskelsen

Ved hjelp av maling og maskeringstape ble barnerommet omsluttet av en frodig trekrone - til stor begeistring fra 6-åringen. Her ser du prosessen trinn for trinn!

Trekrone malt i taket

Utgangspunktet

En utfordring å male – men utfordringen ble morsommere ved å utnytte fordelene som nivåforskjellene ga.

Lysegrønn kanting

Først ble alle kanter og hjørner malt i den lysegrønne fargen.

Rull i vei!

Deretter ble den grønne malingen rullet på i flere strøk. Det åpne feltet er grovskissen til det som skal bli trestammen.

Maskering

I mellompartiet skulle det bli blader, og metoden var å maskere veggen i diamantmønster. Det gikk med endel meter!

Smart verktøy

For å sikre at bladmønsteret ble symmetrisk, ble avstanden mellom bladene målt opp med en pussekloss. Sett små hakk øverst og nederst på veggen inntil klossen, og strekk så maskeringstapen imellom for å få en helt rett linje (disse hakkene vil ikke synes).

Mønsteret ferdig maskert

Maskeringstape-lengdene ble lagt på skrå over hverandre – da den oransje tapen var oppbrukt, måtte det brukes grønn på resten.

Malt med mørkegrønt

Så var det på tide å rulle på den mørkegrønne malingen øverst i taket, samt på sidene der bladverket skulle være.

Av med tapen – ferdige blader

Det var nervepirrende å dra av all maskeringstapen. Malingen hadde blødd litt, men ikke så mye at det synes på det ferdige resultatet.

Og så må vi ha en trestamme!

Selve stammen på treet ble tegnet opp med maskeringtape – fra den ene gipsboksen og nedover veggen helt til gulvet. Deretter ble stammen malt i en gråbrun farge.

Ferdig!

Rommet ble klart kvelden før 6-åringen kom hjem fra ferie hos besteforeldrene. Gjett om hun var fornøyd med sitt nye trerom!

Pinterest Instagram Print