Bobler i malerstrier vinterstid

Når malerstrien får bobler på vinterstid, hva gjør man da?

En leser deler sitt litt merkverdige problem i diskusjonsforumet på viivilla.no. Vinterstid får de bobler i malerstriene både ute i stuen, kjøkkenet og på vaskerommet. Om sommeren forsvinner de av seg selv.

– Huset ble bygget i 2007, så det er jo rimelig nytt, men jeg forstår ikke hva årsaken til dette egentlig kan skyldes. Kan det være sig i grunnen som medfører dette, fukt, tørking, temperaturforskjeller? skriver leseren.

I de andre rommene i huset er det fliser og huntonitt-plater på veggene. Det ser fint ut både i skjøtene og ingen sprekker å se noen steder.

– Hva er skyldes dette, og er det noe å gjøre med dette foruten å sprøyte lim inn i boblene for å slette det ut?, spør forfatteren av innlegget.

Feil grunning?
Heidi S. Sørensen eier og driver A/S Maleriet Fargehandel på Hønefoss. Hun har 15 års erfaring med maling og interiør og fullførte i tillegg et toårig studium som interiørdesigner på Norges kreative fagskole i 2003.
Hun har i de siste årene også jobbet ute som håndverker, hovedsakelig med tapeter.

– Det kan være flere årsaker til dette, men det som muligens kan være svaret på problemet er at det her er brukt sponplater, mdf eller huntonitt med voks, og at dette er grunnet med oljebasert før strien er satt opp, sier Sørensen.

– Hvis dette stemmer er det brukt feil grunning på platene. Slike plater skal grunnes med akryl. Når det grunnes med olje på slike plater vil voksen presses ut til overflaten og gjøre at blærer oppstår.

Ingen fuktsperre?
Eksperten nevner også en annen mulighet – at det ikke er fuktsperre mot yttervegg.

– Da vil i såfall dette bare oppstå på yttervegger. Det må finnes ut av årsaken for at det skal være noen hensikt å utbedre dette med å sprøyte nytt lim under blærene.

En tredje årsak kan være at det av en eller annen grunn gasser under strien.

– Her må kunden komme med mer info for å kunne gi et helt nøyaktig svar. Normalt når slike ting oppstår kan kunden ta kontakt med butikken hvor varene til jobben er solgt, og få en representant fra teknisk avdelig fra malingsprodusenten til å komme for å se på problemet, og finne årsaken, råder Heidi S. Sørensen.

Pinterest Instagram Print

Mest leste artikler