Dekorer med årets farge 2015

Den gylne, sprakende, livlige og sofistikerte fargen oransje har blitt kåret som dette årets farge. Slik får du den oppløftende fargen inn i ditt hjem. 

Nordsjö og Fargerike kåret hver for seg oransje til årets farge. Begrunnelsen er enkel: Vi trenger varmere farger i disse hektiske tider.

Oransje skal fungere som en vitamindose i ditt liv, og bringe frem det magiske i hverdagen. Nyansene spenner seg fra rosa til rødt. Så hvis du ikke er av den knæsje typen, så kommer det nydelige dempede farger.

– Vi trenger denne energibomben nå. Vitamin C er vel det mest oransje vi har, sier kreativ leder i Fargerike Tale Henningsen, til Ifi.no.

Hun mener dette er en farge som lever godt med sin samtid og beskriver den som frisk og djerv, samtidig som den er både sofistikert og kul.

Årets åpenbaring

Interiørbloggeren Veronica Christine Rambø, med bloggen Tomineshjem, gleder seg stort over fargevalget.

Til daglig driver hun butikken TM Design, en interiørbutikk i Hønefoss, og de har allerede et oransje showroom på vei opp. Hun håper at med denne kunngjøringen kan Chabby Chick-stilen forsvinne for alltid.

Veronica fylte butikken med oransje i hele fjor også, og har noen enkle tips til hvordan elegant innrede hjemmet.

– Jeg pleier ikke å farge en hel vegg med oransje. Det blir for mye for min stil, men jeg dekorerer ofte med oransje, forteller Veronica.

Få et elegant hjem

Fargen matcher supergodt med trendene. Kobber, messing, de mørke fargene som er på innmarsj lager luksuriøse hjem og oransje topper kransekaken.

Dekorer med oransje sofaputer, roser, kubbelys, lamper, pledd og putt frem et lekkert kobberfat fylt med appelsiner. Forelsker du deg i fargen kan du godt ta et malingstrøk på en dør, male en fondvegg eller bytte ut sofaen.