Årets interiørtrender

Årets interiørtrender er sterke farger og rene linjer. Her presenterer vi et knippe av trendene du kan vente deg i 2008.

<!– –>
Alle foto: Kiran Singh

Vi i villas interiørekspert, Kiran JK Singh ved KK Design, har vært i Mumbai og hentet inspirasjon fra et internasjonalt interiørseminar. Her er 6 trender du kan vente deg i 2008.

Sterke farger
Gjør deg klar til å male over de evinnelige hvite fargene fra shabby chic-perioden, og ønsk de sterke og livlige fargene velkommen. Elektrisk blå, sterk okergul, kraftig cerise, og fiolette farger blir populære farger det kommende året.
– Nå vil folk ha noe som kan lyse opp i hjemmene, og måten å gjøre det på er å bruke livlige farger, sier Kiran Singh.

Vekk med stæsjet
Rene overflater og rette linjer definerer det nyeste interiørkonseptet. Barokk interiør og fransk landstil er ut, nå skal det være en mer futuristisk stil hvor ”less is more”. Overflatene skal være blanke og skinnende, matt er ut.

Tilbehør
I 2008 skal vi fremheve tilbehøret, selv om de er få i antall. Strategisk plasserte akryllamper og små tepper er populært, og de kan gjøre rommet mer tiltalende uten at du behøver å bruke mye penger.

Skinnende vegger
Tapet er fremdeles populært, og spesielt tapeter i kule farger. For å få de blanke, skinnende overflatene som er trenden i 2008, kan du sette opp glass på veggene. For ekstra rå effekt, kan du lyse opp glasset bakfra. Glass og speil på veggene har også den fordelen at de gjør at små rom virker større.

Lekerom for voksne
Hvis du har litt ekstra plass i huset, kan du vurdere å lage et lite kontor eller en personlig hule, noe som har blitt veldig trendy.  Ikke bare er slike rom funksjonelle, men de gir deg også et eget rekreasjonsområde. Du kan bruke plassen til å huse hjemmebiblioteket, til å arbeide, trene, eller som et sted hvor du kan slappe av med TV, musikk, filmer og spillekonsoller.

Baren vender tilbake
I stedet for å oppbevare flaskene med godsaker i skap eller kjøleskap, kan du vurdere å lage en bar i boligen. Men glem 80-tallets store monstre av noen barløsninger, nå skal hjemmebaren være trendy og chic, og uten rot og unødig stæsj.