Årets farge er blågrønt

Årets Farge 2014 for det norske markedet, er blågrønt. Norsk natur er full av vakre, blågrønne nyanser, som du nå kan påføre dine vegger hjemme.

I fargekartet fra Fargerike som har kåret årets farge – presenteres fargen i ti forskjellige nyanser, fra bleke akvamarintoner til dyp og kraftig petroleum.

Inspirasjonen til de tre fargepalettene, Norsk Sommer, Norsk Nostalgi og Norsk Eklektisk er hentet fra norsk natur, og passer perfekt til det karakteristiske nordiske lyset.

Blågrønt – den ultimate nøytrale fargen

Blågrønt omtales som en av de spennende nye nøytrale fargene, og passer utmerket som basisfarge innenfor både mote og interiør. Fargen er ikke minst en kombinasjonen av to av nordmenns favorittfarger, blått og grønt.

Noe av det mest interessante med blågrønt, er at den kan kombineres med nesten alle andre farger, skaper en atmosfære det er vanskelig å få til med de vanlige nøytrale fargene, og er utrolig enkel å lykkes med.

Fargen gjør oss rolig og avslappet, og rom malt i blågrønne nyanser får økt romfølelse.

Norsk Nostalgi

Denne stilretningen har en nostalgisk tilnærming til fargebruk, med myke, støvete og behagelige nyanser av blågrønt inspirert av det kjølige vinterhalvåret med sin fantastiske fargepalett. Nostalgi er et bærende nøkkelord gjennom alle stilretningene for 2014, og kommer veldig tydelig frem i denne fargepaletten.

Les også:

Rett og nymalt vegg på 1-2-3

Slik maler du baderommet

Norsk Eklektisk

Det eklektiske er fortsatt viktig i 2014. Lekentheten, viljen til å bryte gamle regler og eksperiemnteringen med farger appelerer til mange. Det handler om å følge sin egen magefølelse, våge å ta sjanser, og ikke være redd for å feile.

De nye og eksperiemntelle fargekombinasjonene i denne fargepaletten gjør interiørene friske og spennende, alt er lov og det er ens personlige smak som betyr noe.

De blågrønne nyansene sammen med de sterke og friske støttefargene i denne paletten gir full mulighet til å leke seg!

Les også:

Slik maler du listverk

Slik knekker du malingskoden

Alle artikler om innemaling

Norsk Sommer

Det er noe helt spesielt med sommerene i Norge. Norsk sommer uttrykker en lys og lett fargepalett, med noen utvalgte friske fargebomber.

Paletten minner om norske sommere, og den er preget av en viss nostalgi samtidig som den holder fast i stramme og rene former.

Bruk av denne fargeskalaen garanterer god sommerlig energi gjennom hele året.

Norge setter fargeagendaen

Med sine 120 butikker på det norske markedet, startet Fargerike en ny tradisjon i 2012, da de kåret grønt til årets viktigste farge. Pantone kåret samme farge til Årets Farge det påfølgende året, 2013. I 2013 kåret Fargerike lilla til Årets Farge, mens Pantone akkurat har lansert Årets Farge 2014, også lilla.

−Det er spennende å se at ikke bare norske formgivere, men også hvordan vi i Norge bruker farger skiller seg fra de andre skandinaviske landene, og at vår identitet er i ferd med å krystallisere seg.

Selv om vi absolutt har den skandinaviske estetikken her i Norge, er vår fargebruk i dag og historisk sett annerledes og mer fargerik enn hos våre skandinaviske naboer, forteller Fargerikes kreative leder, Dagny Thurmann-Hoelseth.