5 ting du aldri må gjøre når du skal male hjemme

Det er en del ting du skal unngå når du maler selv. Les her og få 5 råd til hva du IKKE skal gjøre når du skal male hjemme.

male vegger hjemme

Skal du til å male hjemme? Da er det verdt å merke seg at det er en del ting du må huske på. Og ting du ikke burde unngå for å spare penger!

1) Å droppe malertapen

Det kan godt være det tar veldig lang tid å få tapet vinduskarmene, dørkarmene og andre detaljer, men til slutt vil det vært verdt tiden. Du får flotte og rene linjer når du bruker tape og du trenger ikke være urolig når du maler. Malearbeidet vil bli enklere så snart tapen er satt på!

Utover det er det en god idé å fjerne tapen 15 minutter etter du har malt, da malingen kan løsne med tapen hvis den sitter på for lenge og tørker sammen med malingen.

2) Velge å IKKE beskytte gulvet

Det tar ikke lang tid å dekke til gulvet – enten med gamle, brukte tepper eller med kartong. Gulvet ditt vil elske deg for det når du begynner å male.

Du tenker kanskje at de små klattene med maling du søler på gulvet kan skrubbes vekk med litt såpevann. Det er i og for seg riktig, men da skal du skal være oppmerksom på om gulvet tåler skrubberier, da det ellers kan få misfarginger eller bli ødelagt. Derfor skal du ikke gå på kompromis med beskyttelsen av gulvet under maleprosessen.

3) Ikke vente på tørketiden

Maling har behov for å tørke før du kan begynne på lag nummer to. Det kan være fristende å male lag nummer to så fort som mulig, men da kan du faktisk se på det endelige resultatet at kvaliteten muligvis er dårligere enn hvis du hadde ventet.

Hvis det står at tørketiden er én time, skal du vente én time og ikke begynne allerede etter en halvtime fordi du gjerne vil bli fort ferdig.

I verstefall kan det ende med at du må male alt om igjen for å få et fint resultat.

4) Kjøpe altfor billig verktøy

Det kan hende du skal til å male store deler av hjemmet og gjerne bare vil ha de billigste penslene og verktøyet du kan finne. Dette er en stor feil, da det vil betale seg å bruke litt ekstra penger på malerpensler og annet kvalitetsutstyr for å oppnå det beste resultatet.

Ved å kjøpe kvalitetspensler kan du unngå at penselstrøkene ses og at den suger til seg altfor mye maling. Bruk derfor heller litt mer penger på redskapene, da vil du i ende opp med et bedre resultat.

5) La andre fortelle deg hvilken farge du skal velge

Velg den fargen du selv liker og ikke hør på andres meninger. Hvis du har ønsket deg en grønn vegg lenge, så skal veggen være grønn! Det er du som skal leve i hjemmet og være tilfreds med valg av farge, og husk at maling er ikke permanent. Det kan males over igjen – og med tipsene du har fått over, så er du godt rustet til oppgaven.

Kilde: Sheknows