Takvinduer ga lys og luft loftsrom

Med litt maling og ne loftsvinduer ble det et helt nytt rom!

Takvindu

Når det er behov for mer plass er det ofte på toppen plassen er dårligst utnyttet. Ganske vanlig er det at loftsrommet har et vindu i hvert hjørne og kanskje et gammelt takvindu på midten. Her ligger det store muligheter. I våre 70 – 80 og 90-talls hus er det mye ubehandlet treverk i takene.

Ved å male det hvitt, sand eller perlegrått får du et helt nytt loft. Lyse farger er godt for humøret og gir flott romfølelse. Med litt oppdatering av inventaret i tillegg er det kanskje bare litt maling som skulle til for å få et «nytt» loftsrom.

ETTER: Loftet ble både lyst og luftig med nye vinduer. Det gamle trerekkverket er byttet ut med glassrekkverk.

Men hvis du virkelig vil ha mer plass, vil vi anbefale det å sette inn flere takvinduer. Takvinduer er billigere og gir mye mer dagslys enn f.eks en ark. Det gir også mange flere muligheter til utnyttelse av rommet.

Fordi takvinduene monteres mot yttertaket vil det faktisk øke takhøyden under vinduene med 30 – 40cm i hele vindusfeltet. En hyggelig bonus er utsikt og masse dagslys. Det anbefales å ta kontakt med en arkitekt eller en dyktig håndverker, som kan være behjelpelig med å plassere vinduene riktig i rommet. Høyt plasserte takvinduer gir rikelig med dagslys, men hvis ønsket er utsikt, så må de jo ikke monteres for høyt i taket. Kanskje det er behov for både og?

I programmet Tid for hjem som gikk på TV2 i vinter, viste de virkelig hvor flott det kan bli når man slipper inn lyset og maler gammelt treverk hvitt.

Her ble tak og vegger først malt med Kvist og Sperregrunn to ganger, deretter to strøk med finishmaling. Åpningene på sidene av rommet slipper lyset fra takvinduene ned i stuen i etasjen under. Noe som gir en ganske flott effekt.

Gjennomsiktig glassgulv gir godt med lys i rommet under.