Vårens fire interiørtrender

Vårens farger og interiørtrender er satt. Fire spennende hovedretninger skal lyse opp foråret i 2009.
Twitter Print

Nature nouveau
I kjølvannet av den "grønne bølgen" følger den "nye naturen". Inspirert av 70-tallet gjenoppdager vi det drømmende universet fundamentert på naturens mønstre og materialer fra Art Nouveau bølgen.

Fargeskalaen: består av rosa, dyp lavendel, rødbrun, oransje, lysegrønn, olivengrønn og marine blå. Mønstre og farger dekoreres med strøk av gull og fargene brukes i multifargede kombinasjoner for å skape en romantisk og varm sommerlook.

Trash luxe
Objekter med gammel historie, og egenskaper, får ny verdi. Luksus er ut og man ser verdien av gjenbruk og resirkulering. Stilen fokuserer på et slitt utseende med gjenbruksprodukter og hjemmelagde elementer.

– Erfaring viser at folk i krisetider søker seg tilbake i tid, til tradisjoner og substans. Vi blir mer opptatt av at ting skal ha historie og autentisitet. Derfor tror jeg kunsthåndverk vil overta som hedersbetegnelse etter design, og at produkter med en klar lokal tilknytning vil bli mer populære – gjerne norske, uttaler forbruksanalytiker Charlotte Bik Bandlien til Romerike Blad.

Fargeskalaen: er bleket for å gi det slitte utseendet, men fargene er mettet for å tilføre eksklusivitet. Farger: grafitt sort, bleket lyseblå, rød, grønn og marine blå kombinert med lærbrun og varm grå.

New vision
Teknologi og økologi er begreper for teknologier, materialer og tekstiler, som kan hjelpe oss til et bedre liv ved å være både miljøvennlige og sunne. Estetikken følger i en "no nonsense" siluett og nye innovative, syntetiske materialer kommer i fokus.

Fargeskalaen: er futuristisk, skarp og kjølig. Fargepalett består av kalde nyanser av blått, sart lysegrønn og gul i samspill med klar sort, mørkegrått og snøhvit.

Happy days
Med slagordet: "Don't worry – be happy!" er det duket for optimisme. Stilen har humoristiske undertoner, har grafiske uttrykk som forenkles med naive geometriske former, fargene brukes gjerne sammen og på store flater.

I USA har fargeinstituttet Pantone kåret mimosa, en varmgul farge, som årets farge 2009.

– I en tid med økonomisk usikkerhet og politiske endringer, er optimisme av største betydning. Ingen andre farger uttrykker håp og betryggelse mer enn gult, skriver Pantone i begrunnelsen.

Fargeskalaen: er en perlerekke med pasteller som lyserød, lyseblå, gul, lavendel lilla og lysegrønn tilsatt rosa, oransje og turkis.

Twitter Print

Mest leste artikler