ANNONSØRINNHOLD

Tør du gå for et fargerikt hjem?

La din personlige stil reflekteres i hjemmet. Enten du foretrekker en dempet eller fargesterk palett.

Et fargerikt hjem kan virke skremmende på mange nå, ettersom vi har brukt generelt lite farger de siste årene. Du trenger imidlertid ikke bruke skarpe farger for å få et mer fargerikt hjem.

Tvert imot, ved å kombinere flere nyanser av samme farge eller flere nyanse like farger sammen oppnår du en fargerik, men god dempet harmoni.

Vi kan ikke peke ut en farge som trendy, nå gjelder hele fargesirkelen. Grønne, blå og gule nyanser er de som utmerker seg på store flater. Foto: Lene Høiseth, Happy Homes

Fargetrenden nå går mot mer farger. Vi kan ikke si at det er en trendfarge, for nå gjelder hele fargesirkelen. Fellesnevner er at det er stor grad av sorthet i fargene, og til dels lite kulørstyrke. Det betyr at fargene er dempet, -litt sotet.

Personlighet er stikkord på fargetrenden nå. Lag din egen pallett etter hva du liker. Kombiner gjerne flere nyanser av samme farge. Foto: Lene, Happy Homes

Det er gode interiørfarger, som kan brukes på flere vegger. Og det er nettopp det, nå skal alle veggene fargesettes, -og gjerne ikke bare en vegg, men tenk også på taket, dører, lister ect som en viktig del av interiøret/rommet.

Tenk på hele rommet når du skal fargesette. Tak og møbler kler ofte en annen farge enn hvitt. Ved å male møbler i samme farge som veggen skapes en god harmoni. Bilde: Butinox Interiør, farge 5878 Gruve og 2005-B øverst.

Trenden går også mot kombinasjon av farger, gjerne flere farger sammen. Det bør være fellesnevner mellom fargene, slik at de spiller på lag og skaper harmoni.

Eksempelvis kan det være samme grad av sorthet, hvithet eller kulørhet. Flere nyanser av samme farge er også aktuelt.

Nydelig harmoni skapes ved å kombinere flere ulike farger sammen, men med fellestrekk, som nyanselikhet. Foto: Butinox Interiør

Kontraster er en del av trendbildet nå, men også generelt viktig i ethvert interiør. Uten kontraster blir utrykket fort flatt og monotont.

Kontraster kan være så mangt. Lyse farger-mørke farger, kalde farger-varme farger, blanke flater-matte flater, feminint-maskulint, stilmiks osv. Trikset er å alltid ha noe som dominerer.

Det bør ikke være like mye av alt, da blir det fort uoversiktlig. Det kan f.eks. være nok med gule puter i en blå sofa eller en blank kommode mot en matt vegg.

Kontraster er viktig for å skape spenning og variasjon. Komplementærkontrasten er effektfull. (motstående farger på fargesirkelen) Foto: Nordal, Concret Interiør

Uansett hvilke farger du velger, så sett sammen farger du liker selv og trives i. Hjemmet skal gjenspeile den som bor der.

Vi alle har preferanser, -vi er forskjellige, har forskjellig smak, og liker forskjellige ting. Tør å vise frem DEG i hjemmet ditt. Personlighet skal lyse gjennom.