Annonse for hellofresh.no

Skap glede i alle hjemmets rom

Oppussing og dekor kan forvandle et rom til noe nytt og spennende, men det gir ingen garanti for at rommets stemning også blir noe å glede seg over. Dette er noe som må skapes, men heldigvis kan små justeringer gjøre store underverker. Mange tenker gjerne på soverommet som sitt «hovedrom» med den avslappende sengen og personlige gjenstander, men rommets andre rom kan gi like mye glede. Dersom du føler at noen av hjemmets rom mangler litt gnist eller «tas for gitt», kan følgende gi inspirasjon til å tenke nytt.

Skap minner sammen på kjøkkenet

Kjøkkenet kan være hjemmets samlingsrom og hjerte, men preges ofte av stress og rot. Dersom man ikke planlegger både ukeshandelen og måltider godt, kan det å planlegge og tilberede mat fort føles ut som et ork. Samtidig kan det å tilberede samme oppskrifter igjen og igjen føles lite inspirerende. Men heldigvis trenger det ikke å være sånn!

Ved hjelp av matkasser kan man få både inspirerende og enkle oppskrifter bestående av ferske ingredienser. Med ukemenyen hos HelloFresh kan du få tilsendt skreddersydde matplaner for deg og dine, med alt du trenger av oppskrifter og ingredienser for å lage spennende middager. Og med noe nytt å tilberede, kan det være morsomt å lage mat sammen. 

Samle familien, pakk ut hva ukens pakke består av og skap minner ved å oppdage nye oppskrifter sammen. Med den ekstra tiden tilgjengelig fra å få alt levert direkte på døren, kan man gjerne skape litt ekstra hygge ved å sette på musikk, finne fram servietter og tenne lys for å gjøre både tilberedelsen og måltidet enda mer minnerikt.

Tenk på hverdagshygge i stuen

Også i stuen kan små ting som å ha musikk i bakgrunnen og tenne lys gjøre en stor forskjell. TV-en er ofte rommets midtpunkt, men det trenger den slettes ikke å være. Prøv i stedet å samle venner og familie rundt et bord eller på gulvet – sittende mot hverandre. Kort og andre typer spill kan være kilden til mye glede og gode samtaler når man deler en opplevelse sammen istedenfor å se lydløst på en TV-skjerm.

Stuen er vanligvis full av komfortable møbler, puter og pledd, samt pen dekor. Ta tiden til å virkelig nyte det rommet har å by på, både for små stunder i hverdagen og ved å ta seg tid i helgene. Enkle tiltak som å tenne lys eller skru av TV-en kan høres banale ut, men samtidig er det noe mange tar for gitt i hverdagens rutiner. Bruk derfor et lite ekstra minutt på å tenke over og rett og slett være takknemlig for stuens mange koselige muligheter.

Lag ditt eget hjemmespa

Badet er et annet rom som ofte tas for gitt. Det er gjerne rommet man gjør seg klar for dagen på morgenen og sengen på kvelden, men dette går nok så automatisk takket være dagens rutiner. Men ved å stoppe opp og bruke litt ekstra tid på seg selv, kan dette rommet også gi mange muligheter for glede og inspirasjon. 

Dersom du drømmer om å slappe av på et spa, trenger du ikke alltid å tenke så langt. Prøv heller å gjenskape stemningen på ditt eget bad, ved hjelp av enkle virkemidler som duftlys eller røkelse, avslappende musikk og noen «spabehandlinger». Finn fram en skrubb, ansiktsmaske, hårmaske, neglelakk eller hva du selv ønsker. Ved å bruke litt ekstra tid etter dusjen eller før du legger deg, kan du ta vare på din egen velvære samt nyte rommets muligheter. Og dersom du har et badekar tilgjengelig, kan en avslappende seanse med bobler og noe godt i glasset være en perfekt avslutning på en stressende hverdag.